Sağlık Bakanlığı Bazı İşletmelerde Koronavirüs Tedbirlerini Güncelledi

Sağlık Bakanlığı, berber, kuaför, güzellik salonları, market ve süpermarketlerde uygulanan koronavirüs tedbirlerini güncelledi.

10.07.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-11:46) Sağlık Bakanlığı Bazı İşletmelerde Koronavirüs Tedbirlerini Güncelledi

Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgını nedeniyle berber, kuaför, güzellik salonları, market ve süpermarketlerde alınması gereken önlemlere ilişkin olarak hazırladığı rehberleri güncelledi. Bakanlığın rehberine, 'Kovid-19 kapsamında güzellik merkezlerinde alınması gereken önlemler' başlığı dahil edildi. Öte yandan,  'Berber, kuaför ve güzellik salonlarında alınması gereken önlemler' ve 'market ve süpermarketlerde alınması gereken önlemler' ise revize edildi.

ÇALIŞANLAR TELEFONLARINI SOYUNMA ODASINDA BIRAKACAK

Yeni alınan tedbirlere göre,  güzellik merkezlerinde, kalabalık oluşmasını engellemek için müşteriler randevu ile kabul edilecek. Bu tip merkezlere gelinirken, refakatçi ve çocuk getirilmeyecek. Müşteriler temas kurulmayacak şekilde karşılanacak. Kullanılan aletler kişiye özel olacak. Kişiye özel alet kullanımı sağlanamadığı durumlarda, her müşteriden sonra kullanılan aletlerin temizliği yapılacak ve ardından sterilize edilecek. Müşterilerin bulunduğu alanın temizlenmesi ve hazırlanması için her müşteri randevusu arasında 20 dakikalık bir zaman dilimi konulacak. Çalışanlar cep telefonlarını işleme girmeden ve müşteriyle temas etmeden önce soyunma odalarında bırakacak. İş kıyafetleri günlük değiştirilecek, tekstil kıyafetler en az 60 derecede yıkanacak. 

MÜŞTERİ VE ÇALIŞANLAR MÜMKÜN OLDUĞUNCA KONUŞMAYACAK

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında, sadece müşteri ve çalışan olacak. Bu tip işletmelerde misafirler olmayacak. Virüs damlacık yoluyla da bulaştığı için müşteri ve çalışanlar mümkünse konuşmayacak. İş yerinde satışa sunulan şampuan, kozmetik gibi ürünleri mümkün olduğunca cam veya tezgahların arkasında korumaya alınacak, ortalıkta bırakılmayacak.

FÖN MAKİNESİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA KULLANILMAYACAK

Öte yandan düzenlemede Fön makinesi de yer aldı. Fön makinesi mümkün olduğunca kullanılmayacak. Fön makinesi gibi yüksek hava akımı yaratan cihazları kullanırken, düşük hızda, yandaki müşteriyi etkilemeyecek yönde ya da diğer müşterilerden farklı bir alanda kullanılmasına özen gösterilecek.

MARKET VE SÜPER MARKETLERDE YENİ DÜZENLEME! 4 METREKAREYE 1 MÜŞTERİ

Market ve süper marketlerde bulunan sorumlu kişinin koronavirüs konusunda soru ve endişelere cevap verebilecek bilgiye sahip olması gerekecek. Çalışan ve müşteri dahil olmak üzere en az 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde düzenleme yapılacak. Ürünlerden uygun olanlar daha önceden farklı miktarlarda paketlenip satışa sunulacak. Yalancı güven hissi oluşturarak Kovid-19 bulaşma riskini arttırabileceği için et ve et ürünleri, paketlenmemiş gıda maddeleri ve manav reyonunda çalışan personel haricindeki çalışanların eldiven kullanmaları, önerilmeyecek. Eldiven gıda dışındaki nesnelere değmeyecek. Kasada bulunan ürün bantları günde en az 3 kez tek kullanımlık deterjanlı bez ile silinecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal