Sabiha Gökçen Havalimanı yeni yıla yeni pistiyle girecek: Açılışa Başkan Erdoğan katılacak

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 25 Aralık'ta açılacağını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından duyurdu. İşte detaylar...

22.12.2023-11:44 - (Son Güncelleme: 22.12.2023-18:01) Sabiha Gökçen Havalimanı yeni yıla yeni pistiyle girecek: Açılışa Başkan Erdoğan katılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifiyle 25 Aralık Pazartesi günü açılacağını bildirdi.

Başkan Erdoğan da katılacak

Uraloğlu, Sosyal Medya hesabından Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan ikinci piste ilişkin paylaşımda bulundu. Pistin açılışının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifiyle yapılacağına işaret eden Uraloğlu, "Yolcu trafiğinin en çok olduğu ikinci havalimanımızın kapasitesini ikinci pist ile ikiye katlıyoruz. Gökyüzüne mührümüzü, yeryüzüne imzamızı atıyoruz" ifadesini kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı

Sabiha Gökçen Havalimanı ne zaman açıldı?

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanıdır. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2003 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal olmuştur. Yer hizmetleri, operasyon, kargo ve güvenlik işlemleri kısa adı ISG olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir. 2017 yılında 31.385.841 yolcu, 219.656 uçak ve 50.868 ton kargo trafiğine ev sahipliği yapan Sabiha Gökçen Havalimanı, ülkenin en işlek ikinci havalimanıdır.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal