Rusya'dan Garip Açıklama: Türkiye, Suriye'den Çekilmeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'dan tartışma yaratacak açıklama geldi. Sözcü, "ABD askerlerinin çekildiği bölgelere Esad güçleri yerleşmeli, Türkiye Suriye'den çekilmeli." açıklaması yaptı.

27.12.2018-15:09 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-15:46) Rusya'dan Garip Açıklama: Türkiye, Suriye'den Çekilmeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Türkiye'nin Suriye'de Amerikan kuvvetlerinin çekildiği yerleri kademeli olarak Esad askerlerine teslim etmesini gerektiğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova, ABD güçlerinden boşalan yerlerin Esad kuvvetlerine teslim edilmesini beklemesine karşın Türkiye, ABD müttefiklerini Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'ten temizlemek için kararlı duruyor.

ABD'NİN ÇIKACAĞI YERLERİN ESAD'A BIRAKILMASINI VURGULADI

Dün açıklama gerçekleştiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, ABD güçlerinden boşalan yerlerin uluslararası yasalara göre Esad kuvvetlerine teslim edilmesinin önemine değindi.

"BARIŞ VE DEMOKRASİ GETİRECEK"

Zakharoa, Amerika'nın çekilme planının farkında olmadıklarını ve bu nedenle çok şaşırdıklarını açıkladı. Sözcü Amerika'nın çıkmasının Suriye'ye barış ve huzur getireceğini de sözlerine ilave etti.

Türkiye'nin Suriye operasyonu planı hususunda sorulan soruya sözcü, Türkiye ve Suriye'nin ordularının bölgede karşı karşıya gelmemesi için koordineli bir biçimde çalıştıklarını fakat artık bu işbirliğin daha fazla genişletilemeyeceğini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal