Türkiye-Rusya Arasında Kritik Görüşme!

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak iki ülkenin Suriye meselesi hakkında görüşecekleri duyuruldu.

27.12.2018-15:30 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-15:24) Türkiye-Rusya Arasında Kritik Görüşme!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik dün Türkiye ile Rusya arasında üst düzey diplomatik bir görüşme gerçekleşeceğini bildirmişti. Çelik’in bu bildirisinden sonra şimdi de Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak iki ülkenin Suriye meselesi hakkında görüşecekleri duyuruldu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısından sonra 29 Aralık Cumartesi günü Türkiye ile Rusya arasında üst düzey diplomatik bir görüşme düzenleneceğini duyurmuştu. Çelik’in bu duyurusundan sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan da konuyla alakalı bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın ve Enformasyon Daire Başkanlığı, “Suriye’nin yakın gelecekteki durumun değerlendirilmesi için iki ülke arasında Moskova’da üst düzey bir görüşme gerçekleştirilecek” açıklamasını yaptı.

İki ülke arasında düzenlenecek bu üst düzey toplantıya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katılım sağlayacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Salı günü ABD askerlerinin Suriye'den geri çekilmesini görüşmek için Moskova'yı ziyaret etmeyi düşündüğünü söylemişti. Bunun yanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus mevkidaşı Vladimir Putin arasında da yakın bir zamanda ikili bir görüşme düzenlenmesi planlanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal