Rusya ve Mısır'dan Filistin'e Destek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Kudüs'e büyükelçiliğini taşımasını olumsuz karşıladıklarını ifade ederken, Filistin-İsrail meselesinin çözümü için diyalog yolunu önerdi.

14.05.2018-19:39 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-19:35) Rusya ve Mısır'dan Filistin'e Destek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile yaptığı toplantı sonrasında gerçekleştirilen ortak basın toplantısında, muhabirlerin ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasına dair sorularını yanıtladı.

"ULUSLARARASI ANLAŞMALARIN TEK TARAFLI REVİZE EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

ABD'nin Tel Aviv’den Kudüs'e büyükelçiliğini taşıma kararını Rusya’nın daha önce açıkça birçok defa olumsuz şekilde karşıladığını anımsatan Bakan Lavrov, "Uluslararası toplumun kararları ile belirlenen anlaşmaların tek taraflı olarak buna benzer şekilde revize edilmesi mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Filistin-İsrail sorunun çözümünde Kudüs'ün statüsünün elzem olduğuna vurgu yapan Bakan Lavrov, "Sadece İsrail ve Filistin yönetimlerinin doğrudan diyaloğu ile çözülebilir. Rusya birçok defa doğrudan diyaloğu başlatmak için önerilerde bulundu. Bizim önerilerimiz hala geçerlidir" şeklinde konuştu.

MISIR DIŞİŞLERİ BAKANI: ABD ANLAŞMALARI TEK TARAFLI İHLAL EDİYOR

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ise konuya ilişkim "Mısır, ABD'nin tek taraflı bu kararı ile uluslararası anlaşmaları ve İsrail ile Filistin arasındaki anlaşmaları ihlal ettiğini açıkladı ve tekrar ediyor. Kudüs'ün statüsünü İsrail ve Filistin belirlemelidir. Bu sorun oldukça hassastır" ifadelerini kullandı.

"GERİLİM ARTACAK"

ABD'nin bu girişimin barış sürecini ve iki taraf arasındaki ilişkiyi olumsuz etkileyeceğini ifade eden Şukri, tansiyonun da yükseleceğin vurgu yaptı.

"ÖLEN FİLİSTİNLİLER ULUSLARARASI TOPLUMUN DİKKATİNİ ÇEKMELİ"

Mısır Bakanı Şukri, Filistin halkının yasal hakları kapsamında yaptığı barışçıl gösterilerde çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasını uluslararası toplumun dikkatini çekmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Diğer yandan gerçekleştirilen basın toplantısında, İsrail askerlerinin Gazze sınırında gerçekleştirilen barışçıl protestolara müdahalesinde şimdiye kadar 52 Filistinli'nin hayatını kaybetmesiyle alakalı Bakan Lavrov ve Bakan Şukri'den kınama gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal