Rusya ve Esed İdlib'e Hava Saldırısı Düzenledi: 9 Ölü

Rusya ve Esed rejiminin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere yoğun hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor

27.07.2019-14:25 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-14:45) Rusya ve Esed İdlib'e Hava Saldırısı Düzenledi: 9 Ölü

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere yoğun hava saldırıları devam ediyor. Rejimin İdlib'in güneyindeki Eriha ilçesine hava saldırısında ilk tespitlere göre 9 sivil hayatını kaybetti, 27 sivil yaralandı.

Muhaliflere ait uçak gözlemevi, Esed rejiminin sabah saatlerinden itibaren İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içinde yer alan İdlib'in Eriha ilçesi, Hama ilinin Morik ilçesi ile Amkiyye, Havvaş ve Ziyara köylerine hava saldırıları düzenlediğini belirtti.

Gözlemevine göre, Rus savaş uçakları da Hama'nın Kefer Zita ilçesi ile Latmin köyüne hava saldırıları düzenledi.

9 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ  

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, rejimin Eriha'ya gerçekleştirdiği hava saldırısında ilk tespitlere göre 9 sivil hayatını kaybetti, 27 sivil yaralandı.

Yoğun hava saldırıları devam ederken, ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.

Rusya ve Esed rejiminin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne hafta başından bu yana düzenlediği hava ve kara saldırılarında yaşamını yitiren sivil sayısı 90'a çıktı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal