İsrail'den Keskin Nişancılarına, "Filistinlileri Ayak Bileklerinden Vurun" Talimatı

2018’in Mart ayından beri Gazze Şeridi’ndeki ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ protestolarında 300 Filistinliyi öldüren İsrail, keskin nişancılara bundan sonra ‘Göstericileri ayak bileklerinden vurun’ talimatı verdi

27.07.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-14:19) İsrail'den Keskin Nişancılarına, "Filistinlileri Ayak Bileklerinden Vurun" Talimatı

İsrail ordusu, skandal bir kararla Gazze sınırında yapılan eylemlerin başlangıcından bir sene sonra keskin nişancılara, Filistinli eylemcilerin "ayak bileklerinden vurulmaları" emrini verdi.

30 Mart 2018'den beri Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında yapılan barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" eylemlerinde yaklaşık 300 Filistinliyi öldüren işgalci Tel Aviv hükumeti, küstah bir tavırla kararın, çok sayıda eylemcinin yaşamını yitirdiğinin anlaşılmasının sonrasında alındığını söyledi. Jerusalem Post gazetesinin aktardığına göre İsrailli görevli adeta dalga geçen sözlerle, "Amacımız bu olmasa da, diz üstüne ateş edilmesinin pek çok eylemcinin ölümüne yol açtığı anlaşıldı" dedi.

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem ise İsrail ordusunun politika değişikliğinin de insani olmadığını söyledi. Örgütten paylaşılan açıklamada, "(Bu değişiklikle) ordunun insan hayatına büyük değer verdiği çıkarımının kesinlikle yapılmaması lazım. Tersine bu, ordunun bilinçli olarak tel örgünün diğer tarafında duranları insan olarak görmemeyi seçtiğini gösteriyor" sözlerini kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal