Rusya kimyasal silah kullanıyor mu? Beyaz Saray'dan Putin için korkunç iddia: Ukrayna'da kimyasal silah kullanabilir!

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın, Ukrayna'da ABD'nin kimyasal ve biyolojik silah ürettiği iddialarını reddederek, Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal ya da biyolojik silah kullanabileceği uyarısında bulundu.

10.03.2022-07:10 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-10:28)

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, 'Ukrayna'da ABD'nin biyolojik silah laboratuvarları olduğu ve kimyasal silah geliştirdiği şeklindeki yanlış iddialarını not aldık. Çin'in de bu komplo teorilerini dile getirdiğini görmekteyiz. Bunun akla hayale sığacak bir tarafı yok' açıklamalarında bulundu. 

Bu iddiaların da Rusya'nın uzun dönemli dezenformasyon kampanyalarından biri olduğunu belirten Psaki, ABD'nin Kimyasal Silahlar Anlaşması ve Biyolojik Silahlar Anlaşmasındaki yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve bu tür silahları geliştirmediğini vurguladı.


Rusya yanlış iddialarda bulunuyor

Psaki, Rus muhalif Aleksey Navaniy'ın zehirlenmesinde kimyasal silah kullanan ülkenin Rusya olduğunu dile getirerek, 'Suriye'de sürekli kimyasal silah kullanan Esed rejimini desteklemeye devam eden de Rusya, uluslararası hukuk yok sayarak uzun süredir biyolojik silah geliştiren de Rusya' açıklamasında bulundu. 

Yaşanılan bütün gelişmelerin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşı için üretmiş olduğu bahaneler diye açıklama yapan Psaki, 'Rusya şu anda da yanlış iddialarda bulunuyor ve görünen o ki Çin de bu propagandayı destekliyoruz. Şimdi Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal ya biyolojik silah kullanma ya da bu silahları kullanmak için yanıltma operasyonu düzenleme ihtimaline karşı hepimiz gözümüzü açık tutmalıyız' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal