Rusya: ABD, Rus Sınırlarına Silah Taşıyacak

Rusya'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi başkanı Konstantin Kosachev, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması'ndan çekilme amacının , ABD silahlarını Rusya ve Çin sınırlarına kaydırmak olduğunu söyledi.

22.10.2018-09:21 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-09:18) Rusya: ABD, Rus Sınırlarına Silah Taşıyacak

Rusya'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi başkanı olan Konstantin Kosachev, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması'ndan (INF) çekilme amacının , ABD silahlarını Rusya ve Çin sınırlarına kaydırmak olduğunu söyledi. Cumartesi günü, ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin anlaşmanın Rusya’nın anlaşmayı ihlal ettiğinin iddia ederek INF anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Kosachev Pazar günü yayıncılara yaptığı açıklamada Trump'ın kararını, “INF Antlaşması'nın yıkımı, ilgili ABD sınıfı silahların potansiyel ve belki de gerçek düşman bölgesine taşınmasını hedefliyor. Bu öncelikle Rusya ve ikincisi Çin'dir ” sözleriyle açıkladı. Milletvekili, ABD 'nin konuyla ilgili bir sonraki görüşmeler için alması muhtemel daveti bir aldatmaca olarak nitelendirdi. Kosachev, Rusya 'nın, anlaşmadan geri çekildikten değil çıktıktan sonra ABD' nin belirli adımlarına cevap vermesi gerektiğine işaret etti. Milletvekilinin bakış açısından ABD, 2014'ten beri INF anlaşmasından çekilmeye hazırlanıyordu. ABD’nin iddia ettiği Rus anlaşma ihlallerinin kesinlikle asılsız olduğuna dikkat çekti. Kosachev, "ABD bu oyunları devam ettiriyor çünkü bu hareketlerin asıl amacı Rus ihlallerini tespit edip Rusya'yı anlaşmaya bağşı tutmak değil, bahane üreterek anlaşmayı yok etmek" dedi.

INF Anlaşması, 1987 yılında, Sovyetler Birliği eski Başkanı Mikhail Gorbaçov ve daha sonra, 500 ile 5,500 kilometre (310 ve 3,400 mil) arasında değişen tüm gemi veya karadan fırlatılan balistik füzeleri imha etmeyi kabul eden ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından imzalandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal