Romanya'da 23 Türkçe Sınıfı Açıldı

TİKA, "Her Okula Türkçe Sınıfı" projesi kapsamında Romanya'nın Dobruca şehrinde 23 Türkçe sınıfını faaliyete açtı.

26.06.2018-11:55 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-11:49) Romanya'da 23 Türkçe Sınıfı Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Romanya'nın Dobruca kentinde başlatılan "Her Okula Türkçe Sınıfı" projesi ile 23 Türkçe sınıfı teknolojik donanım ve eğitim materyali yardımı ile hayata geçirildi.

TİKA'dan gerçekleştirilen yazılı açıklama uyarınca, Başkanlık ve Köstence İl Milli Eğitim Müfettişliği iş birliğinde tadilatı ve onarımı yapılan 23 Türkçe sınıfı törenle hizmete açıldı.

Mircea Cel Batran Ulusal Koleji'nde gerçekleştirilen açılış programına, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, Romanya Hükümeti Azınlıklar Arası İlişkiler Departmanı Devlet Sekreteri Aledin Amet, Köstence İl Milli Eğitim Müfettişi Gabriela Bucovola, TİKA Bükreş Program Koordinatörü Yasemin Melez Biçer ve Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf geldi.

Açılışta açıklama yapan Mircela Cel Batran Okul Müdürü Loredana Elena Tanase ve Köstence İl Milli Eğitim Müfettişliği Başmüfettişi Zoe Gabriela Bucovala, TİKA'ya Romanya'nın eğitim imkanını yükselten projeleri için teşekkürlerini iletti.

TİKA, ilk anda 2015'te Dobruca bölgesinde eğitim imkanları eksik 10 sınıfa gereksinim duyulan modern malzeme desteği sağlamıştı.

2017'de projenin devamı kapsamında 23 Türkçe sınıfının daha tadilat ve donanımı yaptı. Projenin son kısmında ise toplam 38 sınıfın daha modern malzemelerle yenilenmesiyle Dobruca'da Türkçe eğitiminin sağlandığı her okula bir Türkçe sınıfı açılmış olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal