FETÖ'cü Asker 15 Temmuz Gecesini Anlattı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbesi ile alakalı davanın görülmesine Ankara'da devam ediliyor. Duruşmada ifade veren eski bir asker o gece yaşananları tek tek anlattı.

26.06.2018-11:20 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-11:10) FETÖ'cü Asker 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemler ile alakalı 142 sanığın yargılandığı dava tanık beyanlarıyla sürdü.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde yapılan duruşmanın öğleden sonraki kısmında, tanık olarak dinlenen F.E, 15 Temmuz'da KKK İstihbarat Başkanlığında vazife yaptığını söyledi.

Karargahta rutin işlerini sürdürdüğü esnada saat 20.30 civarında çalışma arkadaşı Mesut Rahat'ın odada askeri kamuflajlarını giydiğini gördüğünü söyleyen F.E, "Niçin giydiğini sordum. Kıyafetlerini denediğini bildirdi, çok üzerinde durmadım. Aşağıda yer alan büfeye giderken asansörde Erhan Caha ile karşılaştım, o da kamuflajlıydı. Bu vaziyetten şüphelendim." dedi.

F.E, büfeden ihtiyaçlarını almasının ardından İstihbarat Başkanlığı katına çıktığını, televizyondan Başbakanın açıklamasını duyduğunu, bunun ardından İstihbarat Başkanı Tümgeneral Mehmet Göktan'ı arayıp vaziyeti açıkladığını bildirdi.

Odasına giderken eski binbaşı İbrahim Başpınar'ın yanına geldiğini söyleyen F.E, " İbrahim'e ne olduğunu, olanlardan bizim niçin haberimizin olmadığını sual ettim. Bana ‘Senin haberin olsa herkesin haberi olurdu. Başladı artık herkesin anasını sinkaf edeceğiz' dedi. Yanından gittim, iki arkadaşım ile beraber karargah dışına çıkmaya karar verdik. Tümgeneral Mehmet Göktan'ı yeniden aradım, o da dışarı çıkmamızı söyledi." dedi.

F.E, ardından yanındaki personelle 7 No'lu nizamiyeden karargahtan çıktıklarını söyledi.

Duruşmada tanık olarak ifade veren ve olay gününde KKK karargahında vatani vazifesini er olarak yapan A.G, olay günü bölük komutanı Hüseyin Yayla'nın talimatı ardından içtimaya çıktıkları aktardı.

Yabancı bir albayın, içtimadaki askerlere konuşma yaptığını söyleyen A.G, "O esnada F-16'lılar üstümüzden alçak uçuşla geçiyordu. Ses bombası bırakılınca koğuşlarımızın camları kırıldı. O gün karargahta tanımadığımız bir çok üst rütbeli vardı." biçiminde konuştu.

A.G, Özbek garajının olduğu yerde bekledikleri esnada cephaneliğin kapısının balyozla kırıldığını gördüğünü ve o civardaki sivil giyimli askerlerin mühimmat aldığını gördüğünü söyledi.

Duruşmaya yarın tanık beyanlarıyla devam edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal