Putin ile İlgili Yeni İddia: Ocak Ayında Görevi Bırakacak

İngiliz basını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in (68), Ocak ayında Parkinson rahatsızlığı sebebiyle vazifeyi bırakacağını öne sürdü.

06.11.2020-11:01 - (Son Güncelleme: 06.11.2020-10:59) Putin ile İlgili Yeni İddia: Ocak Ayında Görevi Bırakacak

İngiliz basınından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile alakalı dikkat çeken bir iddia öne sürüldü. Daily Mail'in Moskova'daki kaynaklardan edinilen bilgilere dayandırılan haberde, Putin, 2012 senesinden bu yana Parkison hastalığıyla mücadele ettiğini ve Ocak ayının sonunda devlet başkanlığı vazifesini bırakacağı öne sürüldü.

HASTALIK SEMPTOMU SAĞ KOLUNDA ÇIKTI

Haberde, Vladimir Putin'in yer yer sağ kolunda gösteren belirtilerin Parkinson hastalığına dikkat çekildiği öne sürüldü.

Putin ile ilgili geçen seneler, Parkinson rahatsızlığı olduğuna ilişkin pek çok defa iddia gündeme gelirken, konu olan iddialar Britanya Tıp Dergisi aracılığıyla incelendi. Yapılan tetkiklerde, Rus devlet Putin’in sağ kolunda asimetrik olarak azaltılmış bir kol salınımı olduğu ve belirtinin Parkinson hastalığının bir semptomu olarak belirtiliyor.

HAYAT BOYU SENATÖR

Rus basınında yer alan habere  göre de, haftanın başında, Putin'in hayat boyu senatör olmasını temin etmek için yasa tasarısının hızla hazırlandığı belirtildi. Rus medyasının yayımladığı habere göre, tasarısının 'Rusya’da nihai bir iktidar geçişi için zemin hazırlandığının bir işareti' olarak değerlendirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal