Putin'den Azerbaycan Açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karabağ müzakerelerinde Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülkenin olması gerektiğini dile getirdi.

29.10.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-17:25) Putin'den Azerbaycan Açıklaması

Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivillerin yerleşin alanlarına saldırmaya devam ediyor. Azerbaycan ordusu da Ermenistan silahlı güçlerine cephede yanıt veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon konuşması yaptı. Konuşmada Dağlık Karabağ başta olarak bölgesel gelişmeler konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Aliyev konuşmasının akabinden Rusya Devlet Başkanı da Karabağ meselesinde açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı, çözüme Türkiye'nin de dahil olduğu görüşmelerle ulaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Azerbaycan ile Ermenistan’ın, Türkiye’nin de olduğu Minsk Grubu çerçevesindeki müzakerelerle çözüme ulaşması gerekiyor.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün partisinin TBMM'de yapılan grup toplantısındaki açıklamasında, Putin ile görüştüğünü ve 'Artık bu işe Kafkaslar'da bir son verelim' ifadesini kullandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

'En son dün akşam Sayın Putin ile de bir görüşmemiz oldu. Kendileri ile buradaki süreci etraflıca ele aldık. Dedik ki 'Artık bu işe Kafkaslar'da bir son verelim. İstersen bu işi birlikte çözeriz. Siz Paşinyan ile görüşmeleri yapın, ben İlham kardeşimle bu görüşmeleri yapayım.

Bu işi artık tatlı bir yere bağlayalım' dedik. Heyetinizi gönderin, heyetlerimizle görüşmeler yapsın. Dışişleri bakanlarımız birbirleri ile görüşmeler yapsın ama bir şeye karar vermemiz lazım. Bu işi çözecek miyiz, çözmeyecek miyiz?

Daha önce kendileriyle görüştük. Bu konuda samimi bir adım atalım. Burada bu işi bitirmek durumundayız. Biz samimiyiz, ben sizin de samimi olduğunuza inanıyorum, bu adımı atalım. Güzel bir görüşme oldu, temennim odur ki inşallah bunu neticelendiririz. Tabii kırmızı çizgilerimizi de söyledik, bu kırmızı çizgilerimiz aşıldığında da hiç kimse kusura bakmasın babamızın oğlunu gözümüz görmez.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal