Putin: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baskılara Rağmen Bağımsız Dış Politika İzliyor

Türkiye ve Rusya arasındaki projelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu sayesinde gerçekleştiğini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak bir dilde konuşulabildiğini dile getirdi.

23.10.2020-09:49 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-09:49) Putin: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baskılara Rağmen Bağımsız Dış Politika İzliyor

Putin, videolu konferansla katıldığı Uluslararası Tartışma Kulübü Valday'ın toplantısında gelen soruları yanıtladı.

Türkiye ve Fransa arasında Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyonla beraber Rusya'nın ara bulucu olması benzeri bir pozisyonu olup olmayacağı meselesindeki bir soruyu yanıtlayan Putin, Rusya'nın Fransa ve Türkiye ile iyi münasebetleri olduğunu ifade etti.

 

Vladimir Putin, şu ifadeleri kullandı:

'Fransa ile tam teşekküllü olmasa da iyi ve sürdürülebilir ilişkilerimiz var. Türkiye ile iş birliği hacmi büyüyor. Türkiye bizim komşumuz. Hem Türkiye hem de Rusya için ilişkilerimiz önemlidir. Bu durumda iki ülke arasında bizim ara buluculuğumuza ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Hem Türkiye hem de Fransa gibi ülkeler ilişkilerini kendileri çözebilir. Erdoğan'ın pozisyonu sert gözükse de onun esnek olduğunu biliyorum. Onunla ortak dilde konuşulabilir. Bu yüzden bu durumun da iyileşeceğini umuyorum.'

Türkiye ve Rusya arasındaki münasebetlerden de bahseden Putin, 2'li ticaret hacminin 20 milyar dolardın üzerinde olduğuna dikkat çekti.

'BASKILARA RAĞMEN DIŞ POLİTİKA İZLİYOR'

Türkiye'nin bu iş ortaklığının sürmesinden yana olduğunu belirten Vladimir Putin, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baskılara rağmen bağımsız dış politika izliyor. Onunla çok kısa sürede TürkAkım projesini gerçekleştirdik. Fakat Avrupa ile bunu hızlı şekilde yapamıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kuzey Akım iki doğalgaz boru hattı projesini yapma meselesinde Avrupa ile problemler yaşadıklarını hatırlatan Rusya Devlet Vladimir Putin, 'Halbuki Türkiye ile tepkilere rağmen kendi milli değerlerimizi anlayarak bunu (TürkAkım projesi) çok hızlı yaptık. Erdoğan, 'bunu gerçekleştireceğiz' dedi ve biz bunu gerçekleştirdik. Türkiye, askeri teknik iş birliği alanında da S-400 sistemini almayı kararlaştırdı ve satın aldı. Böyle bir ortakla çalışmak çok hoş ve güvenli.' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal