PTT Duyurdu! Acil Para İhtiyacı Olanlara 30 Bin TL Kredi

PTT, ihtiyacı olan ya da nakit paraya ihtiyaç duyan vatandaşlara 30 bin TL kredi desteği sağladığını duyurdu. Peki Kimler başvuru yapabilir? başvurular nasıl yapılıyor?

18.08.2021-16:31 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-16:31) PTT Duyurdu! Acil Para İhtiyacı Olanlara 30 Bin TL Kredi

Para sıkıntısı çeken vatandaşlar için PTT ihtiyaç kredi desteği sağladığını bildirdi. İhtiyaç kredisi için kimler başvuru yapabilir? aranan tüm şartlar ve talep edilen belgeler bankaya göre değişiyor. Fakat PTT’de şart aranmıyor. Çünkü PTT Aktif Bank ile ortaklık kuran PTT müşterilerine kefil aramadan ihtiyaç kredisi desteğinde bulunuyor. 

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

PTT ihtiyaç kredisine başvuru yapmak için size en yakın PTT şubesine gitmeniz yeterli olarak görülüyor.  Başvurunuz esnasında müşterilerden kefil istenmiyor fakat bazı belgelerin doldurulması gerekiyor. Başvuru uygun bulununca talep edilen ihtiyaç kredisi tutarı hesaba aktarılıyor. Faiz oranları yüzde 2,59'dan başlıyor ve 30.000 TL’ye kadar 36 ay vadeyle ihtiyaç kredisi veriliyor.

BAŞVURU İÇİN NE GEREKİYOR?

Size en yakın PTT şubesine giderek yapacağınız ihtiyaç kredisi başvurusunda uygulamanız gereken şartlar şunlar;

T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanınızla şahsen başvuru yapmalısınız.

Sizden istenen tüm evrakları eksiksiz doldurmalı ve imzalamalısınız.

Dosya ve sigorta masrafları gibi ücretleri ödemelisiniz.

Bunun dışında başvurduğunuz ihtiyaç kredisiyle ilgili cayma hakkı işlemleri maalesef PTT şubelerinden yapılamıyor. Bu sebeple cayma hakkı işlemleriniz için Aktif Bank şubelerine gitmeniz gerekiyor. 

EMEKLİLİK KREDİSİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

PTT, maaşını kendi şubelerinden alan emeklilere de özel bir kredi fırsatı sunuyor. Üstelik yapılacak başvurular esnasında şart ve kefil istenmiyor. Fırsattan yararlanmak isteyen emekliler, PTT şubelerine başvurarak 80.000 TL'ye varan miktarlarda ihtiyaç kredisi alabiliyor. PTT'nin emeklilere özel ihtiyaç kredisi paketinde:

Yüzde 2,79 faiz oranı için tutar aralığı 1.200 TL ile 80.000 TL arasındayken vade süresi 3 ila 36 ay arasında değişiyor.

Kredi Tahsis Ücreti, miktarı kullanılan kredi tutarının binde beşi kadar.

İhtiyaç kredisi için minimum 1.200 TL ve maksimum 80.000 TL ödenebiliyor.

En çok 80 yaşında olan ve maaşını PTT'den alan emekliler bu fırsattan yararlanabiliyor.

Başvuran müşterinin yaşı ile vade süresinin toplamı 83'ü geçemiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal