Tam Kapanmada PTT Açık Mı?

PTT çalışmaları saatleri? Tam kapanmada PTT açık mı? Ptt saat kaçta açılıyor gibi sorular Ptt aracılığı ile iş yapacakların merak ettiği konular arasında.

03.05.2021-15:20 - (Son Güncelleme: 03.05.2021-15:29) Tam Kapanmada PTT Açık Mı?

PTT çalışma saatleri ile ilgili detaylar bu kurumlarda işlem yapacak olan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Çeşitli ödemelerde banka hesabı bulunmayan kişiler PTT aracılığıyla ödemelerini alabiliyorlar.

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Koronavirüs vakalarının artması sonucu alınan tedbirler arasında olan sokağa çıkma yasağında PTT açık mı ve çalışıyor mu sorusu, vatandaşların çalışma saatlerini en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Tam kapanma kapsamında alınan karara göre, 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Peki, PTT sokağa çıkma yasağında açık mı? İşte, tam kapanmada PTT çalışma saatleri...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA PTT AÇIK MI?

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerininde de ve görevlileri yasaktan muaf olacaktır.

TAM KAPANMADA PTT ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Tam kapanma sürecine göre yapılan düzenlemeler ile PTT şubeleri bu süreçte hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyetlerine devam edecekler.

PTT genel müdürlükleri hafta içi ile aynı saatler arasında hizmet vermektedir. Dağıtım merkezleri ise Cumartesi günleri 08:30 ile 17:30 saatleri arasında müşterilerine hizmet verir. Genel müdürlüklerin çalışma saatleri illere göre farklılık gösterebilmektedir. Bazı illerde ise bulunan PTT genel müdürlükleri yarım gün çalışma uygulamaktadır.

TAM KAPANMADA NOTERLER AÇIK MI?

Koronavirüsü tedbirleri neticesinde çalışma saatlerinde yapılan düzenlemeler arasında noterlerin de olup olmadığı merak ediliyor. Yapılan resmi açıklamalara göre alınan kararla tam kapanmada noterler açık olacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada tam kapanmadan muaf olacak kişilerin ve yerlerin de listesi yer aldı ve noter çalışanlarının da muaf olacağı biliniyor.

NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, vatandaşların noterliklere gitmeden önce e-randevu sistemini kullanabileceğini de hatırlattı ve bu dönemde çalışma saatlerinin, daha önce belirlendiği üzere 10.00 ve 16.00 olacağını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal