Potansiyel Aşının Yan Etkisi Olmadığı İddia Edildi

Kovid-19 salgını ile tüm dünya mücadele ederken, bir yandan sürekli olarak aşı çalışmaları devam etmekte. Çin, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen yeni aşının hiç yan etkisi olmadığını ileri sürdü.

20.10.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-16:31) Potansiyel Aşının Yan Etkisi Olmadığı İddia Edildi

Dünya genelinde 40 milyonun üstünde kişiye enfekte olan yeni tip koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Bu büyük mücadelenin ardından çeşitli araştırmalar devam ederken, aşı ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonunda görev alan Cıng Congvey, Global Times’a verdiği açıklamada, şimdiye kadar 'acil kullanım' aşılarını yaptıran kişilerde ciddi yan etkiye rastlanmadığını açıkladı.

Congvey, Çin’in klinik deneylerinde olan 13 aşı adayından, 4 tanesinde 3. faza geçildiği aktarılarak, 60 bin gönüllü kişide 4 deneysel aşının uygulandığı aktarıldı. 

Acil kullanım durumlarında aşıların ‘ilaç ve aşı geliştirilmesiyle ilişkili kanunlar doğrultusunda hareket edildiğini’ söyleyen Congvey, yeni tip koronavirüs aşılarının halka uygun olabilecek ücretlerde satışa sunulacağını aktardı. 

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını için, genel olarak 100’ün üzerinde aşı bulunmakta.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal