Kovid-19 Tedavisi Görmüş Yaşlı Erkekler, Plazma İçin Daha Uygun

Tüm dünyada Kovid-19 salgını etkisini sürdürürken, salgın ile ilgili araştırmalar devam ediyor. ABD’de gerçekleştirilen bir çalışmada, Kovid-19 için koruyuculuk sağladığı bilinen antikorların, hastanede tedavi olan yaşlı erkeklerin vücudunda en yüksek seviyelerde tespit edildiği açıklandı. 

20.10.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-14:50) Kovid-19 Tedavisi Görmüş Yaşlı Erkekler, Plazma İçin Daha Uygun

1 milyon 100 binin üzerinde can kaybına neden olduğu bilinen yeni tip koronavirüs ile ilgili araştırmalar devam ederken, bu araştırmalara bir yenisi ABD’de Johns Hopkins Bloomberg Kamu Sağlığı Okulu'nda görevli uzmanlarından geldi. Araştırmanın sonucuna, ‘Journal of Clinical Investigation’ dergisinde yer verildi. 

126 KİŞİ İNCELENDİ

NewsMedicalLifeSciences sitesinin yayınladığı habere göre, çalışma çerçevesinde yeni tip koronavirüse yakalanan ve iyileşen 126 kişinin vücutlarındaki antikorlar incelendi. Araştırma neticesine göre, hastanede tedavi gören yaşlı erkeklerin vücutlarında, Kovid-19 hastalarının tedavisinde plazma bağışına uygun olarak gelişmiş en güçlü antikorlar gözlendi. Uzmanlar, Kovid-19’un hücreden hücreye enfeksiyonunu etkisiz biçime getirmek için hücre kültürlerinden elde ettikleri plazmaların etkinliğini ve Kovid-19’un sivri uçlu proteiniyle bağlantılı olan antikorların seviyesini ölçen testler doğrultusunda bu bilgiye ulaşıldığını aktardı.

Bu araştırmada deneklerin antikor seviyeleri ve koronavirüsü etkisiz hale getirme potansiyelinin çeşitlilik gösterdiği tespit edilirken, hastaneye kaldırılanların antikorlarının diğerlerine oranla daha yüksek seviyede etkin olduğunu gözlemlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal