Kovid-19 Aylarca Etkisini Sürdürüyor

Tüm dünyada etkisini hissettiren yeni tip koronavirüs salgını için detaylı araştırmalar devam ediyor. Oxford Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kovid-19 geçiren kişilerde, teşhis konulduktan aylar sonra bile semptomların devam ettiği açıklandı.

20.10.2020-09:21 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-09:14) Kovid-19 Aylarca Etkisini Sürdürüyor

Dünya genelinde 1 milyon 100 binin üzerinde can alan Kovid-19 ile ilgili araştırmalar devam ederken, yeni bir bilgi Oxford Üniversite’sinden geldi. İngiliz Oxford Üniversitesinin gerçekleştirdiği çalışmada, Kovid-19 hastalarına teşhis konulmasının üstüne aylar geçse de, semptomların devam ettiği aktarıldı. Daily Mail’in haberine göre, araştırmacılar tarafından Oxford Üniversitesi hastanesinde mart ve mayıs aylarında Kovid-19 sebebiyle tedavi gören 58 kişi incelemeye alındı.

Araştırmada, hastaneden taburcu olan hastaların büyük bir kısmında nefes darlığı, yorgunluk, kaygı ve depresyon gibi durumların devam ettiği aktarılarak, teşhis konulduktan 2 ile 3 ay sonrasında dahi bu semptomların devam ettiğine dikkat çekildi. 

Bu incelenen hastaların bazı organlarında aykırı durumların tespit edildiğini aktaran uzmanlar, uzun süren iltihaplanma durumunun bu duruma neden olmuş olabileceğini belirtti. 

Teşhis konmasının ardından 3 ay geçse bile, Kovid-19 atlatan hastalardan yüzde 60’ının akciğerlerinde lekelenme ya iltihap durumunun görüldüğü belirtilen araştırmada, rahatsızlığı geçirenlerin yüzde 30’unun böbreğinde, yüzde 26’sının kalbinde ve yüzde 10’unun karaciğerinde bazı hasarların tespit edildiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal