Metabolizma Dostu Hindiba Kahvesi

Hindiba kahvesini daha önce duymadıysanız, şimdi bu kahveyle tanışmak için çok doğru bir zaman. Hindiba kahvesi metabolizmayı aktif tutarak tokluk hissi verir ve kan şekerini dengeler. Hindiba kahvesinin detayları...

19.10.2020-18:05 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-17:59) Metabolizma Dostu Hindiba Kahvesi

Karahindiba bitkisinin aromasıyla yapılan Hindiba kahvesi, metabolizmaya yarar sağlar ve tokluk hissi verdiği için diyetlerde de gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Hindiba bitkisinin köklerini kurutarak elde edilen ve ardından kavrularak kahve için kullanılan, hafif kavrulmuş bir içecek türüdür, hindiba kahvesi.

Odunsu bir tadı olan ve birçok ülkede kafeinsiz kahve olarak tüketilen bu kahve, aşırı derecede kahve tüketenler için de tavsiye edilir. Kilo vermek için de tercih edilen bu kahve, lif değeri yüksek olduğu için kabızlığı önler. Ayrıca tatlı yeme isteğini de engeller.

Alerji durumu olanların, çocukların hamilelerin tüketmemesi gereken hindiba kahvesi, normal kişilerin aşırı tüketmesi durumunda ishal veya mide yanması gibi yan etkiler ortaya çıkarabilir.

Ödem attıran, uzun süreli tokluk hissi veren hindiba kahvesi, tek başına zayıflatmaya yaramaz ancak yemek sonrası içildiğin sindirimi hızlandırabilir. Ancak tüketmeden doktor onayı almalısınız.

MALZEMELER

Hindiba kahvesi tozu

Süt

HAZIRLANIŞI

Fincanınızın içine 1-2 çay kaşığı kadar hindiba kahvesini toz biçiminde ekleyin. Sonrasında sıcak su ekleyin ve iyice karıştırın. Eğer isterseniz bir miktar süt ile kahveyi yumuşak hale getirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal