Kovid-19’a İlk Aşı Bir Türk’ten!

Kovid-19 pandemisine karşı ilk aşı bir Türk'ten geldi. Aşıyı deneyen, deneklerde antikor oluştu. Prof. Uğur Şahin'in, Biontech firmasının hissesi bir anda 20 milyar Euro'yu geçerken, Şahin Ailesi en zengin 100 Alman ailesi arasına girdi.

19.10.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-13:21)

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Tüm dünya, Kovid-19’a bir aşı bulmak için hummalı bir çalışma içindeyken, ipi, Türkiye’den Almanya’ya giden bir gurbetçimiz, Prof. Dr. Uğur Şahin göğüsledi. Aşının 2020 yılı içinde piyasada olması bekleniyor.

Hatay İskenderun'lu bir ailenin, Almanya'daki ikinci kuşaktan oğlu, Prof. Dr. Uğur Şahin, eşi Özlem Türeci ile birlikte hayatlarının buluşuna imza attılar.

BIONTECH AŞISI MÜKEMMEL SONUÇ VERİYOR!

Prof. Şahin, aşıyı deneyen deneklerde antikor oluştuğunu ve dikkate alınabilecek bir yan etkiye rastlanmadığını belirterek, 'Biontech'in Kovid-19 aşısı mükemmel sonuç veriyor. Seri üretime geçtik. Kasım ayının ilk haftasında aşımız piyasada' dedi.

Kovid-19 pandemisi, bir yandan sağlığı tehdit ederken, diğer taraftan da, ekonomiyi teslim aldı. Hal böyle olunca, uluslar hummalı bir aşı çalışmasına girdi.

ÖNDE GELEN 10 AŞI ÇALIŞMASI

  • Çin, ebola virüsüne aşı geliştiren, tıp grubunun lideri, Çin Askeri Tıp Bilimleri Akademisi'nden Chen Wei’nin çalışması, Nisan ayında başladı.
  • Aslında sıtmada kullanılan Plaquenil ilacıyla, Fransa pandemiye karşı iddialı bir açıklama yaptı.
  • Avusturalya, Queensland'deki Klinik Araştırma Merkezi, elindeki iki ilaçla virüslü hastaların üçte ikisini iyileştirdiklerini kaydetti.
  • İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü, önce bir aşı geliştirdiğini duyurdu. Ardından, Savunma bakanlığı aşının, henüz test aşamasını geçmediğini kaydetti.
  • Belçika’daki Gent Üniversitesi Biyoteknoloji Merkezi (VIB) laboratuvarından, Dr. Xavier Saelens, Kovid-19’a karşı çığır açacak bir buluşun arefesinde olduklarını duyurdu.
  • ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) destekli, merkezi Kanada’da bulunan şirket Medicago, aşıyı geliştirdik, Amerikan İlaç ve Gıda İdaresi (FDA) onaylayınca, hemen üreteceğiz, dedi.
  • HIV, sıtma ve domuz grubune karşı kullanılan, aşılardan oluşan bir kokteylle, başarılı olduğunu duyuran, Hindistan’dan Rajistan SMS Devlet Hastanesi Başkanı Dr. Sudhir Bhandari kokteyline onay beklediğini açıkladı.
  • Hollanda Rotterdam’daki, Erasmus Medikal Merkezi ve Utrecht'teki bir üniversite, viral medikal bir ilaç geliştirdiklerini duyurdu.
  • ABD San Diego’da bulunan bir biyoteknoloji şirketi Ulusal Singapur Duke Üniversitesi, umut verici gelişmeler elde ettiklerini açıkladı.

10)Alman biyoteknoloji şirketi CureVac’ın iddialı çalışmalarına, ABD Başkanı Trump’ın açıklanmayan desteğinden sonra, Avrupa Komisyonu 80 milyon Euro destek verdi.

Bu firmalara, ABD’li ilaç devi Pfizer, Oxford ile Astra Zeneca’nın da iddialı aşı çalışmaları eklenecekti. Ancak, tüm bu firmalar, aşının deneme aşamalarında takıldılar.

MÜKEMMEL AŞI, İSKENDERUNLU ÇİFTTEN!

Türkiye’de, İskenderun’dan kalkıp, ABD’ye yerleşen bir gurbetçinin oğlu, Prof. Dr. Uğur Şahin sahibi olduğu, Biontech firmasında, eşi Özlem Türeci ile birlikte geliştirdikleri aşı, tüm testleri başarı ile geçerken, hiçbir yan etkinin olmadığı açıklandı.

Prof. Şahin, aşının uygulandığı deneklerde antikor oluştuğunu ve 16 Ekim itibariyle aşının seri üretime geçtiğini kaydetti.

Bunun üzerinde, aşıyı almak için tüm ülkeler sıraya girdi.

 

İki ay içerisinde, 100 milyon doz ve 2021'de 1 milyar 300 milyon doz aşı üretileceği açıklandı.

 

Prof. Şahin’in Biontech şirketinin, borsadaki hissesi bir anda 20 milyar Euro'yu geçti. Ve Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin aile şirketi de, Almanya'nın 100 zengin ailesi arasındaki yerini aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal