Haber365Özel-Ekonomi Servisi
Tüm dünya, Kovid-19’a bir aşı bulmak için hummalı bir çalışma içindeyken, ipi, Türkiye’den Almanya’ya giden bir gurbetçimiz, Prof. Dr. Uğur Şahin göğüsledi. Aşının 2020 yılı içinde piyasada olması bekleniyor.
Hatay İskenderun'lu bir ailenin, Almanya'daki ikinci kuşaktan oğlu, Prof. Dr. Uğur Şahin, eşi Özlem Türeci ile birlikte hayatlarının buluşuna imza attılar.
BIONTECH AŞISI MÜKEMMEL SONUÇ VERİYOR!
Prof. Şahin, aşıyı deneyen deneklerde antikor oluştuğunu ve dikkate alınabilecek bir yan etkiye rastlanmadığını belirterek, 'Biontech'in Kovid-19 aşısı mükemmel sonuç veriyor. Seri üretime geçtik. Kasım ayının ilk haftasında aşımız piyasada' dedi.
Kovid-19 pandemisi, bir yandan sağlığı tehdit ederken, diğer taraftan da, ekonomiyi teslim aldı. Hal böyle olunca, uluslar hummalı bir aşı çalışmasına girdi.
ÖNDE GELEN 10 AŞI ÇALIŞMASI
10)Alman biyoteknoloji şirketi CureVac’ın iddialı çalışmalarına, ABD Başkanı Trump’ın açıklanmayan desteğinden sonra, Avrupa Komisyonu 80 milyon Euro destek verdi.
Bu firmalara, ABD’li ilaç devi Pfizer, Oxford ile Astra Zeneca’nın da iddialı aşı çalışmaları eklenecekti. Ancak, tüm bu firmalar, aşının deneme aşamalarında takıldılar.
MÜKEMMEL AŞI, İSKENDERUNLU ÇİFTTEN!
Türkiye’de, İskenderun’dan kalkıp, ABD’ye yerleşen bir gurbetçinin oğlu, Prof. Dr. Uğur Şahin sahibi olduğu, Biontech firmasında, eşi Özlem Türeci ile birlikte geliştirdikleri aşı, tüm testleri başarı ile geçerken, hiçbir yan etkinin olmadığı açıklandı.
Prof. Şahin, aşının uygulandığı deneklerde antikor oluştuğunu ve 16 Ekim itibariyle aşının seri üretime geçtiğini kaydetti.
Bunun üzerinde, aşıyı almak için tüm ülkeler sıraya girdi.
İki ay içerisinde, 100 milyon doz ve 2021'de 1 milyar 300 milyon doz aşı üretileceği açıklandı.
Prof. Şahin’in Biontech şirketinin, borsadaki hissesi bir anda 20 milyar Euro'yu geçti. Ve Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin aile şirketi de, Almanya'nın 100 zengin ailesi arasındaki yerini aldı.