Pompeo'dan Türkiye Açıklaması

ABD Dışişleri Bakaı Mike Pompeo Pınar Barışı Harekatı ile ilgili açıklamasında "Türkiye'nin meşru bir güvenlik kaygısı var. Güneylerinde terör tehdidi var." ifadelerini kullandı.

10.10.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 10.10.2019-11:36)
ABD Dışişleri Bakaı Mike Pompeo, ABD'debir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Mike Pompeo, "Türkiye'nin meşru bir güvenlik kaygısı var. Güneylerinde terör tehdidi var. Biz ABD'nin hedefleri doğrultusunda Suriye'de DEAŞ tehdidi ile mücadele ederken terörün Türkiye'deki insanları hedef almaması için elimizden geleni yaptık. Bunu yapmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kulladı.

ABD'nin PKK/YPG'yi müttefik olarak görüp görmediği sorusu üzerine Pompeo, "Türkiye'nin meşru güvenli kaygısı var. Bunu daha önce söyledik. Ben kişisel olarak da söyledim. Güneylerinde terör tehdidi var." açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşşkanı Erdoğan arasındaki telefon görüşmelerinin ardından ABD askerinin çekilmesi ile operasyona onay verildi yorumu üzerine Pompeo, "Hayır, bu doğru değil. ABD, harekat için yeşil ışık yakmadı. Pazar gecesi yapılan görüşmede bölgedeki ABD askerilerinin risk altında kalabileceği ortaya çıkınca Başkan Trump askerleri zarar görmeyecekleri bir yere kaydırmaya karar verdi. Yapılan budur." ifadelerini kullandı.

Pompeo, ABD'nin DEAŞ'ı Suriye'den temizlenmesi için çok taraflı bir mücadele yürüttüğünü ve ABD'nin bu konu hakkında kararlılığını sürdüreceğini vurguladı.


Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal