Pompeo: İran Mesajı Net Bir Şekilde Aldı

Pompeo: “Şüphem yok ki, İran liderliği Trump'ın bakışını anlıyor, mesajı net bir şekilde aldılar.”

05.01.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 05.01.2020-19:20) Pompeo: İran Mesajı Net Bir Şekilde Aldı

ABD ile İran arasındaki gerilimi tırmandıracak gelişmeler yaşandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Tahran yönetiminin mesajı aldığını söyledi. ABC News’e konuşan Pompeo, “Bugün dünyanın daha güvenli bir yer olduğu kesin. İstihbarat kaynakları Süleymani üzerindeydi. İran yönetiminin Trump’ın görüşünü ve mesajını açıkça aldığına şüphem yok” dedi.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Süleymani’nin öldürüldüğü Irak’tan bir hamle geldi. Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçisini devam eden hava saldırıları nedeniyle bakanlığa çağırdı. Öte yandan Irak parlamentosu da olağanüstü bir oturuma başladı. Reuters haber ajansının son dakika gelişmesi şeklinde duyurduğu gelişmede Irak başbakanının da oturumda yer aldığı belirtildi.

Başbakan Adil Abdül Mehdi’nin katıldığı oturumda Iraklı siyasetçilerin bir yasa çıkararak Washington’a ABD askerlerini ülkeden çekmeleri için çağrıda bulunması bekleniyor. Başbakan Mehdi, “Öldürülen el-Mühendis, militanları kontrol etmek ve taşkınlık yapmalarını engellemek için önemli bir rol üstleniyordu. ABD, 2019’da bazı cephaneliklere düzenlenen saldırıların arkasında İsrail olduğunu söylemişti. ABD, nükleer anlaşmadan ayrıldıktan sonra ya bizimlesiniz ya da bizim karşımızdasınız politikasını izlemeye başladı” ifadesini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal