Pistten Çıkan Uçağın Enkazını Kaldırma Faaliyetleri Sona Erdi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak kaza yapan uçağın enkazını temizleme faaliyetleri sonra erdi.

11.02.2020-15:42 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-15:51) Pistten Çıkan Uçağın Enkazını Kaldırma Faaliyetleri Sona Erdi

Pegasus Hava Yollarının PC2193 yolculuk sayılı İzmir-İstanbul yolculuğunu gerçekleştiren ve 5 Şubat saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmasıyla oluşan kazada Boeing 373 türü yolcu uçağında enkaz temizleme faaliyetleri tamamlandı.

Enkaz yerindeki Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu birimleri, vinç aracılığıyla uçağı parçalara böldü.

Birimler, çalışmanın 4. gününde vinç aracılığıyla uçağın gövde ve kuyruk bölümünü birbirinden ayırdı.

Uçağın pencerelerini kırıp iki ayrı halatla uçağın gövdesinden kaldıran birimler, uçağın parçasını kaldırarak bir tırın arkasına yerleştirdi. Aracın arka kısmına da hatlarla tutturulan kısım, vaka mevkinden kaldırıldı. Kaza yerinde kalan tek kuyruk bölümü de iki vince tutturularak olduğu yerden havaya kaldırıldı. Görevliler aracılığıyla tırın arka tarafına yerleştirilen kuyruk kısmı da alandan kaldırıldı.

Uçağın ana bölgelerini kaldıran görevliler akabinde kazada kopan motor ve diğer parçaları da vinç desteğiyle kaldırarak tırın kasasına bıraktı.

Enkaz faaliyetlerinin sona erdirilmesinin akabinde öteki birimler de hem uçaktan ve hem de yolculardan kalan parçaları olay yerinden kaldırdı.

Pegasus teknik personellerinin yanında polis ve jandarma görevlilerinin de içinde yer aldığı faaliyet alanında, enkazda herhangi bir yangın çıkması tehlikesine karşı bir ambulans ve itfaiye aracı da halihazırda bulunduruldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal