Peskov: 'Orada Olup Biten Her Şey ABD'nin İçişleridir’

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD’de düzenlenen gösterilerle ilgili "Orada olup biten her şey ABD'nin içişleridir. Hiçbir zaman karışmadık. Şimdi de karışma hazırlığı içinde değiliz" diye konuştu.

01.06.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-14:44) Peskov: 'Orada Olup Biten Her Şey ABD'nin İçişleridir’

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, ülke çapında düzenlenen gösteriler için, "ABD'de yaşananlar Rusya taktiklerini andırıyor" olayların Rusya’yla bir ilgisi olduğunu ima etmişti.

Bu açıklamaya Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yanıt verdi. Peskov, Rusya'nın ABD'de düzenlenen gösterilerle alakası olmadığının altını çizerek, "Bu konuda ima edilen şeyler tabi ki de yanlış ve gerçeği yansıtmayan ifadeler. Üstelik bu imalar Washington'un resmi açıklaması da değildir. Biz çok dikkatli bir şekilde ABD'de olanları takip ediyoruz. Orada olup biten her şey ABD'nin içişleridir. Hiçbir zaman karışmadık. Şimdi de karışma hazırlığı içinde değiliz" ifadelerini kullandı.

Rusya'da coronavirüs nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde hudutların yabancı ülke vatandaşlarına kapatıldığından da söz eden Peskov, "Yabancılar için ne zaman açılacağına ilişkin bir karar henüz verilmiş değil. Bu nedenle bir şey söyleyemeyeceğim. Fakat ne olursa olsun sınırların kapalı olması, yabancı üst düzey delegelerin ülkeye gelişlerini kapsamıyor" dedi.

Rusya Coronavirüs Enfeksiyonunu Önleme ve Mücadele Merkezi’nden gelen son bilgilerde, ülke çapında bir günde 9 bin 35 yeni vakayla birlikte vaka sayısı 414 bin 878’e yükselirken, 162 yeni vefatla birlikte ölü sayısı da 4 bin 855’e çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal