Pembe WhatsApp Nedir?

Pembe WhatsApp nedir? Pembe WhatsApp güvenli mi? WhatsApp'ın kötü amaçlı replikası olan Pembe WhatsApp hakkında merak edilenleri derledik...

20.04.2021-17:25 - (Son Güncelleme: 19.05.2021-18:06)

WhatsApp’ın yeşil temasından sıkılanlar için “sözde” resmi olan güncelleme, bu temayı kullananlar için büyük bir tehlike taşıyor. Pembe WhatsApp, kullanıcıların sohbetlerde ortaya çıkardığı kötücül yazılımlar ile kullanıcının telefonundaki bilgileri ve bunu birlikte kullanıcı hesaplarını da ele geçiriyor.

KORSAN WHATSAPP: PEMBE WHATSAPP NEDİR?

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan WhatsApp'ınklasik yeşil rengini değiştirmek için pembe tema yükleyen kullanıcıların hesapları ve kişisel verileri ele geçirildi.

Sohbet grupları içerisinde "pembe tema" güncellemesi adı altında kötü amaçlı bir dosya bağlantısı paylaşılıyor. Sahte güncelleme bağlantısına tıklayan veya tıklayan kullanıcıların hem hesabı hem de kişisel verileri ele geçirilebiliyor.

PEMBE WHATSAPP GÜVENLİ MİDİR?

Hackerlerin gruplarda paylaşmaya başladığı ”WhatsApp in Pink” isimli uygulamasıyla kullanıcıların bilgilerini çaldığı bilgisini paylaşan Rajaharia, kullanıcıların ise WhatsApp uygulamalarında farklı temalar kullanmak istemesi nedeniyle bu uygulamaya rağbet gösterdiğini belirtti. Rajaharia, bu sayede kötü amaçlı kişilerin, pembe WhatsApp uygulaması ile bazı kişisel bilgileri çalma aşamasına kadar geldiğini de söylüyor.

PEMBE WHATSAPP'I YÜKLEYENLER NE YAPMALI?

Bu indirme işlemini gerçekleştirdiğiniz takdirde ilk yapmanız gereken şey pembe WhatsApp dosyasını silmek. Ayrıca hesabınızdan tüm cihazların bağlantısını da kesmeniz, tarayıcınızın önbelleğini temizlemeniz ve tüm uygulamaların izinlerinin kontrol edilmesi gerekiyor.

Bu zararlı dosyanın ayrıca siste içerisinde gizlenmesi gibi bir tehlike de söz konusu. Bu durumda ise zararlı yazılımı akıllı telefondan kaldırmak da zorlaşıyor

WHATSAPP NEDİR?

WhatsApp, kullanıma sunulduğu 2009 yılından itibaren, özellikleri ve esnekliği sayesinde kısa sürede popüler hale geldi. Ücretsiz bir hizmet olarak öne çıkan WhatsApp, hem masaüstü hem de mobil cihazlarda mesajlara ve aramalara izin verir.

Bu uygulamayı çekici kılan özelliklerinden birisi de çeşitli telefon ve bilgisayar işletim sistemlerinde çalışması ve anlık mesajlaşmaya yardımcı olmasıdır. Uygulama, ayrıca birebir veya grup aramaları yapmak için Wi-Fi ve hücresel verilerden de yararlanabilir.

Uygulama iPhone, Android ve Windows telefonları, Mac veya Windows masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlar aracılığı ile de çalışabilir. Diğer herhangi bir SMS mesajlaşma uygulamasının yapabileceği gibi, bir kişi veya bir grupla görüşme başlatabilir veya çoklu görüntülü sohbet edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal