WhatsApp Sözleşmesini Kabul Etmeyenlere Ne Olacak?

15 Mayıs WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi için son tarih. Peki, bu tarihten sonra WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak?

12.05.2021-12:25 - (Son Güncelleme: 12.05.2021-16:43) WhatsApp Sözleşmesini Kabul Etmeyenlere Ne Olacak?

WhatsApp'ın, kullanıcı verilerini çatı şirketi Facebook ile paylaşacağını açıklaması ve kullanıcıları bunu kabul etmeye mecbur bırakması, geçtiğimiz aylar içerisinde oldukça sert tepkiler görmesine neden olmuştu.

WhatsApp uygulamasını protesto eden kullanıcılar, Signal ve Telegram gibi diğer anlık mesajlaşma uygulamalarını indirip kullanmaya başlamışken, 8 Şubat olarak belirlenen yeni sözleşmenin kabulü ile ilgili son tarih, 15 Mayıs'a ertelenmişti.

WhatsApp'ın belirlediği son tarih 15 Mayıs yaklaşırken kullanıcılar hala tepkilerini aktarıyor. Fakat çatı şirket Facebook söz konusu kararından vazgeçmeyecek gibi duruyor.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİNİ KABUL ETMEYENLERE NE OLACAK?

WhatsApp, sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesabını ilk yaptığı açıklamada kapatacağını açıklamıştı. Fakat gelen tepkiler üzerine geri adım atan şirket, bu kararından vazgeçti. Şirket, sözleşmeyi kabul etmeyenler için yıldırma politikasını devreye sokacak. İşte madde madde 15 Mayıs'tan sonra uygulanacak yaptırımlar:

1- 15 Mayıs'tan sonra hiç kimsenin hesabı silinmeyecek ya da fonksiyonları kaybolmayacak. Bir süre daha sürekli olarak sözleşme hatırlatması yapılacak ve kullanıcılardan bunu kabul etmeleri istenecek.

2- Sözleşme uyarısı bir süre sonra kalıcı hale gelecek ve halen sözleşmeyi onaylamamış kullanıcıların hesaplarında kısıtlama uygulanacak.

3- Kullanıcılar, ilk etapta sohbet listelerine erişemeyecek, ancak yine de gelen telefon ve video aramalarını cevaplayabilecekler.

4- Bunun haricinde bir mesajı okumak veya yanıtlamak ya da cevapsız bir çağrıyı geri aramak için yalnızca size gelen bildirimleri kullanabileceksiniz. Yani uygulamanın içinden bu tür işlemler yapılamayacak.

5- Hesabınızdaki bu kısıtlama birkaç hafta sürecek. Ardından gelen WhatsApp mesajlarını veya aramalarını alamayacaksınız. Yani uygulama tüm işlevini yitirmiş olacak.

6- WhatsApp hesabınızı kapatmayacak evet, ancak uygulamanın tamamen devre dışı kalmasını sağlayarak size sözleşmeyi kabul ettirmeye zorlayacak.

Bu durum sonucunda karşınıza iki seçenek çıkıyor: Ya sözleşmeyi kabul edeceksiniz, ya da farklı bir anlık mesajlaşma uygulaması bulacaksınız.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ NEDİR?

WhatsApp sözleşmesi, teknoloji devi WhatsApp'ın ilk olarak 4 Ocak 2021 tarihinde Türkiye'deki kullanıcılarına dayattığı sözleşmedir. Bu sözleşmeyi kabul eden kullanıcıların kişisel bilgi ve verilerinin Facebook ile paylaşılacağı iddia ediliyordu. Öte yandan WhatsApp sözleşmeyi 8 Şubat'a kadar kabul etmeyen kullanıcılarının WhatsApp'tan kısıtlanacağını söylüyordu. Bu konunun açığa çıkması ile birlikte Türkiye'de teknoloji devine yönelik tepkiler çığ gibi büyümüş, WhatsApp kullanıcıları birer birer alternatif mesajlaşma uygulamalarına geçiş yapmıştı. 

Tepkilerin daha fazla büyümesinden çekinen WhatsApp ise geri adım atarak kullanıcılarının verilerini paylaşmadığını iddia etmişti. Bu şekilde sözleşmeyi 15 Mayıs'a kadar ertelemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal