WhatsApp Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Facebook'un herkes tarafından bilinen mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta son görülme özelliğinin nasıl kapatılacağını anlattık. İşte WhatsApp son görülme kapatma yöntemi, son görülme 1 kişiye özel kapatma nasıl?

26.03.2021-11:08 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-17:33)

Akıllı telefonlar hayatımıza girdikten sonra kullanıcılar kısa mesaja veda ederek, internet üzerinden mesajlaşmaya başladı. Eskiden, her mesaj metni için belirli bir ücret ödenirken, günümüzdeki akıllı telefonlarla birlikte dakikalar süren videoları bile çok rahat gönderebiliyoruz.  

Bu uygulamalardan bir tanesi de WhatsApp. WhatsApp 10 seneden fazladır hayatımızda yer alıyor. 2009 yılında kurulan şirket, 2014 senesinde Facebook bünyesine katıldı. Facebook, WhatsApp'ı satın aldıktan sonra bir dizi güncelleme getirdi ve bu güncellemeler ilk zamanlarda kullanıcılar tarafından sevilmese bile daha sonra vazgeçilmez bir özellik oldular.

WHATSAPP SON GÖRÜLME NASIL KAPATILIR?

Bu özelliklerden bir tanesi de WhatsApp'ın sunduğu 'Son Görülme' özelliği. WhatsApp'ın bu özelliğini açıklama gerekirse, uygulamaya ne zaman giriş yaptığınız diğer kullanıcılar tarafından görüntüleniyor. Tabi, siz de diğer kişilerin son görülmesini görebiliyorsunuz. Son Görülme aslında, insan ilişkileri için biraz karmaşık bir özellik. O an konuşmak istemediğiniz birisinin mesajını açmadan uygulamaya girdiğiniz zaman son görülme özelliği sizi ele veriyor. Özelliği kapattığınız zamansa, insanlar samimiyetinizi sorguluyor. Bir de özelliği kapatırsanız, diğer kullanıcıların son görülmesini göremiyorsunuz. Özellikle takip ettiğiniz bir kullanıcı varsa son görülmeyi kapatmanızı pek tavsiye etmiyoruz.

Bununla birlikte, WhatsApp'ta son görülmeyi illa ki kapatacağım diyorsanız, size nasıl kapatılacağını anlatalım. Eğer bir Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, Whatsapp uygulamasını açtıktan sonra ayarlar kısmına tıklayın. Ayarlar ekranında bulunan Hesap bölümüne tıklayın. Bu işlemden sonra önünüze hesap ayarları gelecek, bu bölümde Gizlilik kısmına tıklayın. Açılan pencerede 'Kişisel Bilgilerimi Kimler Görebilir' başlığı altında yer alan Son görülme kısmına tıkladığınız takdirde karşınızda 3 seçenek çıkacak. Bunlar, Herkes, Kişilerim ve Hiç kimse. Whatsapp son görülme özelliğini kapatmak için Hiç kimse seçeneğine tıklayın.


Son görülme özelliğini kapatmak isteyen Iphone kullanıcılarınınsa, Ayarlar, ardından Hesap seçeneklerine dokunulması gerekiyor. Açılan menüden Gizlilik seçeneği seçildikten sonra açılan sayfadan Son Görülme'ye dokunmanız gerekiyor. Buradan, Herkes, Kişilerim ya da Hiç kimse seçeneklerinden bir tanesini seçerek işlemi tamamlamış oluyorsunuz.

Tabi, WhatsApp Son Görülme özelliğini kapatmanın illegal yolları da mevcut. Üçüncü parti uygulamalarla WhatsApp'ınızdaki Son Görülme özelliğini kapatabiliyorsunuz. Üstelik, siz kapatsanız bile karşı tarafın Son Görülmesini görebiliyorsunuz. Fakat, unutmayın ki,  WhatsApp, her akıllı telefon uygulaması gibi gizlilik verilerin korunması amacıyla üçüncü parti uygulamaların kullanılmasını istemiyor. Geçmişte, bu tür uygulamaları kullanan kişilere bir günlük yasak getirilmişti.

WHATSAPP SON GÖRÜLME NASIL AÇILIR?

Whatsapp son görülme özelliğini açmak istediğiniz takdirde yukarıda bahsettiğimiz aynı yolları izleyerek Herkes seçeneğiyle tüm whatsapp kullanıcılarına bu özelliği geri açabilirsiniz ya da Kişilerim seçeneğini seçerek yalnızca kişi listenizde bulunanlara bu özelliği açabilirsiniz.

BİR KİŞİYE ÖZEL SON GÖRÜLME KAPATMA

WhatsApp'ın Son Görülme özelliğinde normal şartlarda yukarıda bahsettiğimiz gibi normalde üç farklı seçenek bulunuyor. Bunlar Herkes, Kişilerim ve Hiç Kimse. Ancak şimdi buna bir de Kişilerim Hariç maddesi ekleniyor.

Konuyla alakalı yapılan açıklama ise şu şekilde:

'Son görülme durumunuzu kimlerin görebileceğini gizlilik ayarlarından kontrol edebilirsiniz.'

Şu anda özelliğin tam olarak ne zaman hayata geçeceği ise belli değil.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal