WhatsApp Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Facebook'un herkes tarafından bilinen mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta son görülme özelliğinin nasıl kapatılacağını anlattık.

26.03.2021-11:08 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-14:19)WhatsApp Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Akıllı telefonlar hayatımıza girdikten sonra kullanıcılar kısa mesaja veda ederek, internet üzerinden mesajlaşmaya başladı. Eskiden, her mesaj metni için belirli bir ücret ödenirken, günümüzdeki akıllı telefonlarla birlikte dakikalar süren videoları bile çok rahat gönderebiliyoruz.  

Bu uygulamalardan bir tanesi de WhatsApp. WhatsApp 10 seneden fazladır hayatımızda yer alıyor. 2009 yılında kurulan şirket, 2014 senesinde Facebook bünyesine katıldı. Facebook, WhatsApp'ı satın aldıktan sonra bir dizi güncelleme getirdi ve bu güncellemeler ilk zamanlarda kullanıcılar tarafından sevilmese bile daha sonra vazgeçilmez bir özellik oldular.

WHATSAPP SON GÖRÜLME NASIL KAPATILIR?

Bu özelliklerden bir tanesi de WhatsApp'ın sunduğu 'Son Görülme' özelliği. WhatsApp'ın bu özelliğini açıklama gerekirse, uygulamaya ne zaman giriş yaptığınız diğer kullanıcılar tarafından görüntüleniyor. Tabi, siz de diğer kişilerin son görülmesini görebiliyorsunuz. Son Görülme aslında, insan ilişkileri için biraz karmaşık bir özellik. O an konuşmak istemediğiniz birisinin mesajını açmadan uygulamaya girdiğiniz zaman son görülme özelliği sizi ele veriyor. Özelliği kapattığınız zamansa, insanlar samimiyetinizi sorguluyor. Bir de özelliği kapatırsanız, diğer kullanıcıların son görülmesini göremiyorsunuz. Özellikle takip ettiğiniz bir kullanıcı varsa son görülmeyi kapatmanızı pek tavsiye etmiyoruz.

Ancak, WhatsApp'ta son görülmeyi illa ki kapatacağım diyorsanız, size nasıl kapatılacağını anlatalım. Eğer bir Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, öncelikle üç nokta simgesine yani diğer seçeneklere dokunup, Ayarlar bölümüne geçiyoruz.  Ardından, sırasıyla Hesap ve Gizlilik menüsünü seçiyoruz. Açılan sayfada, Son Görülme seçeneğine tıklayarak, Herkes, Kişilerim ya da Hiç kimse seçeneklerinden bir tanesini seçmeniz gerekiyor.


Son görülme özelliğini kapatmak isteyen Iphone kullanıcılarınınsa, Ayarlar, ardından Hesap seçeneklerine dokunulması gerekiyor. Açılan menüden Gizlilik seçeneği seçildikten sonra açılan sayfadan Son Görülme'ye dokunmanız gerekiyor. Buradan, Herkes, Kişilerim ya da Hiç kimse seçeneklerinden bir tanesini seçerek işlemi tamamlamış oluyorsunuz.

Tabi, WhatsApp Son Görülme özelliğini kapatmanın illegal yolları da mevcut. Üçüncü parti uygulamalarla WhatsApp'ınızdaki Son Görülme özelliğini kapatabiliyorsunuz. Üstelik, siz kapatsanız bile karşı tarafın Son Görülmesini görebiliyorsunuz. Fakat, unutmayın ki,  WhatsApp, her akıllı telefon uyguaması gibi gizlilik verilerin korunması amacıyla üçüncü parti uygulamaların kullanılmasını istemiyor. Geçmişte, bu tür uygulamaları kullanan kişilere bir günlük yasak getirilmişti.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal