WhatsApp Hesapları Silinecek mi?

WhatsApp gizlilik sözleşmesi onay tarihini 15 Mayıs’a ertelemişti. Peki, Sözleşme onaylanmazsa ne olacak? WhatAapp hangi verileri toplayabiliyor?

15.05.2021-13:16 - (Son Güncelleme: 15.05.2021-13:16) WhatsApp Hesapları Silinecek mi?

WhatsApp’ın kişiler arasındaki mesajları görebileceği, işleyebileceği iddialarının ardından birçok ülke, şirkete tepki göstermişti. WhatsApp da yaptığı açıklama içerisinde, "Hayır mesajlarınızı göremiyoruz" ifadelerini paylaştı.

WHATSAPP HESAPLARI SİLİNECEK Mİ?

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında olan Facebook'un bünyesinde yer alan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gizlilik ilkesi ve hizmet şartlarındaki güncellemenin yürürlüğe girdiğini açıkladı. WhatsApp, işaret ettiği 15 Mayıs'ta, "Hesabınızı silmeyeceğiz” ve "Kişisel mesajlarınızı göremiyoruz" paylaşımında bulundu.

WhatsApp, kullanıcıların yoğun tepkisi ile karşılaştığı güncellemesine ilişkin Twitter’dan açıklama yaptı.

Bu paylaşıma, "Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz." notu düşüldü.

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi için yaptığı uzatmada sona gelindi.

WhatsApp, 2021 yılı başı itibarı ile gelen tepkilerin ardından yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs'a ertelemişti.

WhatsApp, işletme hesaplarına daha fazla veri sağlayabilmek için gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gittiğini açıklamıştı.

Kişisel mesajlaşmalarda uçtan uca şifreler muhafaza edinse de işletme hesapları ile yapılan mesajlaşmalar şirket tarafından işlenebilecek.

WhatsApp bazı ülkeler dışında dünyada bu söz konusu yeni sözleşmenin onaylanmasını zorunlu kılmıştı. Türkiye de onay zorunluluğunun olduğu ülkeler arasında yer alıyordu.

KULLANICILAR SÖZLEŞMEYİ ONAYLAMAZSA NE OLACAK?

WhatsApp daha önce yapmış olduğu açıklamada veri ilkelerini onaylamayan kullanıcılar 15 Mayıs tarihinden sonra uygulamaya giremeyeceğini söylemişti. Fakat şirket bu kararından gelen yoğun şikayetler nedeni ile geri adım attı. Artık 15 Mayıs'a kadar sözleşmeyi onaylamayanların hesabı askıya alınmayacak ve dolayısıyla 120 gün sonra silinmeyecek.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ'Nİ KABUL ETMEYENLERE NE OLACAK?

Sözleşme uyarısı bir süre sonra kalıcı hale gelecek ve halen onaylamamış kullanıcıların hesaplarında işlevsellik azaltılacak.

15 Mayıs tarihinden sonra hiç kimsenin hesabı silinmeyecek ya da fonksiyonları kaybolmayacak. Bir süre daha sürekli olarak sözleşme hatırlatması yapılacak.

Sınırlı kullanım birkaç hafta sürecek ve geçen süre içerisinde eğer halen kabul edilmez ise WhatsApp kullanılmayacak.

Sonrasında Sohbet listesine erişilemeyecek. Ancak size yapılan telefon ve video aramalarına cevap verilebilecek. Eğer WhatsApp bildirimleriniz açıksa gelen mesajlara yanıt verilebilecek ya da kaçırılan aramalar geri başlatılabilecek.

Facebook, WhatsApp'ı 2014'te 19 milyar dolara satın almış fakat uygulama üzerinden gelir elde etmekte bir hayli zorlanmıştı.

WHATSAPP, KULLANICILARIN HANGİ VERİLERİNİ TOPLAYABİLİYOR?

Mesajlar

Hesap Bilgileri

Durum Bilgisi

Bağlantılar

Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

İşlem ve Ödeme Verileri

Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

Kullanım ve Kayıt Bilgileri

Çerezler

Konum Bilgileri

Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)

WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

TOPLANAN VERİLER NASIL KULLANILIYOR?

Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük

Yan Hizmetler

Kurumsal Etkileşimler

Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal