Parmak Yedirten Mıhlama Nasıl Yapılır?

Muhteşem lezzetli mıhlama yapmak ister misiniz? Hem bol kaşar peynirli hem de bol tereyağlı mıhlama tarifini sizler için derledik.

30.10.2019-13:47 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-13:37)

Rize'de muhlama olarak bilinen mıhlama da denilen muhteşem lezzetli yöresel yemeği yapmak ister misiniz? Mıhlamanın tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.  

MALZEMELER 

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Trabzon peyniri ya da kaşar peyniri

YAPILIŞI

Tereyağını tavada eritmeye başlayın.

Eriyen tereyağının üzerine 4 yemek kaşığı mısır ununu ilave edin.

Mısır ununu iyice kavurduktan sonra  üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştırmaya başlayın.

Mısır unu, su ile 20 dakika kadar kısık ateşte piştikten sonra üzerine kaşar peynirini ya da trabzon peynirini ekleyerek karıştırmaya başlayın. 

Yaklaşık 5 dakika içerisinde mıhlamanız olacaktır. Sıcak ekmekle beraber tüketirseniz parmaklarınızı da yersiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR