Kuymak Nasıl Yapılır? Kuymak Tarifi

Karadeniz'in en meşhur yemeklerinde olan kuymağı eve denemek ister misiniz? Kahvaltılarda afiyetle yiyeceğiniz, uzadıkça uzayan bir lezzete ne dersiniz? Gelin bu harika tarifi birlikte yapalım.

30.10.2019-11:59 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-11:28)

Kahvaltıların yıldızı olmaya aday kuymağı muhakkak Karadeniz'in eşsiz lezzeti ile yemişsinizdir. Peki kuymağı evde yapmayı denemek ister misiniz?

KUYMAK TARİFİ

MALZEMELER: 

2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı mısır unu, 1 su bardağı sıcak su, 80 gram trabzon peyniri (tuzsuz tel ya da çeçil peyniri)

HAZIRLANIŞI: 

Tereyağını tavaynın içine alın ve yakmadan, orta ateşte güzelce eritin. Eriyen tereyağın üstüne mısır ununu ilave edin ve karıştırın. Kavrulan mısır unu göz göz olmaya başladığında, yavaş yavaş sıcak suyu ekleyin ve karıştırmayı sürdürün. Suyla beraber 2 dakika daha kavurun ve altını biraz kısın. Peynirleri ekleyin ve karıştırmadan erimesini sağlayın Peynirler erimeye başladığında sadece 2-3 defa alttan üste doğru karıştırın ve kısık ateşte tereyağın üste çıkmasını sağlayın. Tereyağı üste çıktığında ocaktan indirin ve servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal