Diyet Aşure Tarifi

Diyetteyken aşure yenir mi? Diyet aşure nasıl yapılır? Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir? En lezzetli ve çeşit içeren tatlı olan aşure yaparken diyeti göz ardı etmenize gerek kalmadan neler yapabilirsiniz? İşte diyet aşure tarifi.

09.09.2019-14:11 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-14:04) Diyet Aşure Tarifi

Geleneksel tatlılarımızdan olan aşure yemek istiyor ancak tatlı diyetinizi bozmak istemiyorsanız işte sizler için diyet aşure tarifi.

DİYET AŞURE TARİFİ

Malzemeler

-Yaklaşık 1 su bardağı nohut
-Yarım su bardağı kuru fasulye
-200 gram kadar (1 su bardağını dolduracak şekilde) dilimlenmiş karışık kuru meyve (damak tadınıza göre kuru üzüm, kuru kayısı ve incir kurusu gibi)
-100 gram kadar (yaklaşık 1 kase) kuruyemiş (ceviz içi, fındık parçacıkları, fıstık ve badem gibi)
-1, 5 çay bardağı pekmez
-Yaklaşık 1 su bardağı aşurelik bulgur
-1 adet limon rendesi
-Göz kararı su
-15 kase aşure çıkıyor. Her kasenin kalori miktarı ortalama 180 kcal oluyor.

Diyet Aşure Yapılışı

Aşureyi yapmadan bir gece önce kuru fasulye ve nohutu ıslatmanız lazım. Ertesi gün bulguru bir tencereye koyarak yaklaşık 5 dakika süreyle kaynatmanız lazım. Bulgurların şişmesi adına 2 saat dinlendirin. Kuru fasulye ve nohutları güzelce haşlayın. Üzerine suyu ilave ettikten sonra şişen bulgurları, kuruyemişleri ve sonrasında kuru meyveleri ekleyin. Altını kapatmadan birkaç dakika evvel pekmezi katıp iyice karıştırın. Sıcakken kaselere koyup soğumasını bekleyin. Servisten önce üstlerine nar taneleri ve Hindistan cevizi koyabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal