Paris’ten hareket eden tarihi Orient Express Türkiye'ye geldi

Polise türünün öncü yazarlarından Agatha Christie'nin romanlarına konu olan Orient Express Türkiye'ye gelen. Kapıkule Garın’da kuyruklar oluştu. İşte detaylar…

07.06.2023-17:10 - (Son Güncelleme: 07.06.2023-17:13) Paris’ten hareket eden tarihi Orient Express Türkiye'ye geldi

Dünya edebiyatının önemli isimlerinden Agatha Christie'nin "Doğu Ekspresi'nde Cinayet" adlı romanına da konu olan tren, Paris'ten yola çıkarak Türkiye’ye geldi. 

Romalara ve filmlere konu olan Orient Express Paris’ten yola çıkarak Türkiye’ye geldi. Orient Express treni Budapeşte ve Bükreş duraklarının ardından Türkiye'ye ulaştı. Trenin 57 yolcusu garda halk oyunları ekibi tarafından karşılandı. Gösteriyi ilgiyle izleyen yolcular, halk oyunları ekibine danslarında eşlik etti.

"Zamanda yolculuk yapmak gibi”

AA’da yer alan habere göre; Tren sefer yetkilisi Wolfgang 2 Haziran Cuma günü yolcularla Paris'ten yola çıktıklarını söyledi. Budapeşte ve Bükreş'in ardından Türkiye'ye giriş yaptıklarını aktaran Eipeldauer "Yolculuğumuzu İstanbul'da tamamlayacağız. Venice Simplon Orient Express uzun yıllardan beri İstanbul'a geliyor. Personel ve yolcular için bu mistik yolculuğun bir parçası olmak her zaman büyük zevk. 5 gecelik bir yolculuk. Yolcularımıza 40 personelimizle hizmet ediyoruz." dedi.


Yolculardan ABD vatandaşı Janet Mattar da harika bir yolculuk yaptıklarını söyledi. Muhteşem tarihi trenle seyahat ettiklerini anlatan Mattar, "Paris'te harika birkaç gün geçirdik. Budapeşte ve Bükreş harikaydı. İstanbul'da zaman geçirmeyi iple çekiyoruz." dedi. Yolculuğun tarihte geri gitmeye benzediğini belirten Mattar, "Kendimizi çok değerli hissettik. Trenin içi çok konforlu ve güzel. İstanbul'da her turistin yaptığı gibi Ayasofya, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Sultanahmet Camisi, İstanbul Boğazı ve bizlere tavsiye edilen yerleri görmek istiyoruz." diye konuştu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal