Paramparça Nerede Çekildi?

Paramparça filmi, Türk sinemasının beğenilen klasiklerindendir. Yeşilçam filmlerinden olan Paramparça, unutulmaz isimlerin oynadığı, hayatta hep karşılaştığımız ya da tanık olduğumuz aşk hikayesini anlatan bir filmdir. Çok seveceğiniz bu film izleyenlere birçok şey katacaktır.

16.07.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:19) Paramparça Nerede Çekildi?

Keyifle izleyebilir ve bir ders çıkartabilirsiniz. Sonunun acı bir şekilde bitmesinden dolayı paramparça ismini almıştır. Filmde 80’li yılların esintisi hâkimdir. Bazı sahneler Anadolu’da çekilmiştir ve bize o yıllardaki şehirleri göstermektedirler.

O yıllardaki kıyafetler, müzikler, yaşam tarzı, çalışma ortamları, arabalar, insanların birbirine olan yaklaşımlarını görülmektedir. Hiç sıkılmadan izleyeceğiniz bu film, size aşkın hiçbir engel tanımayacağını ve onun için mücadele etmek gerektiğini göstermektedir. 1985 yılında gösterime giren filmin yönetmenliğini Halit Refiğ yapmıştır. ‘Ulusal Sinema’ akımın öncüsü olarak bildiğimiz Halit Refiğ, yönetmen, yapımcı, senarist ve aynı zamanda öğretim görevlisidir. Paramparça filminin yapımcılığını Türker İnanoğlu, senaryosunu Erdoğan Tünaş yapmıştır.

Filmin Başrollerinde Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Gülşen Bubikoğlu vardır. Birçok Yeşilçam filmlerinde de kendilerini görmekteyiz, büyük başarılara imza atarak isimlerini tüm dünyaya duyurmuşlardır. Gülşen Bubikoğlu tüm güzelliği ile dillere destan bir şekilde kalacaktır. Paramparça filminde de üçünün sergilediği sahneler, replikler inanılmaz güzeldir. Diğer oyuncular; Sevtap Parman, Orhan Günşiray, İbrahim Kurt’tur.

Paramparça Filminin Konusu

Paramparça filminin konusu, iki çok yakın arkadaş ve aynı kıza deli gibi aşık olmaları ve bu yolda yaşanacaklardan oluşmaktadır. Birbirlerini çok seven tayfun ve cemilin aşk için aralarına kin, intikam, nefret girer. Geçmiş yıllarda bazı yaşadıkları şeyler vardır ve bunlar ilerleyen sahnelerde gün yüzüne çıkar.

Tarık ve Cemil çok yakın arkadaştır. Filmde Gülşen Bubikoğlu, filmdeki adı ile Ümran genç ve güzel bir doktor rolündedir, bir gün aracı ile kaza geçirir ve çarptığı araçta Cüneyt Arkın yani Cemil vardır, burada tanışan çift kısa sürede yakınlaşarak aşık olur ve Cemil, ümran ile evlenmek ister. Diğer yandan çok zengin bir iş adamının yanında çalışan Tarık Akan, filmde ki adı ile tayfun işinden istifa ederek arkadaşı cemilin yanına gider ve orada ümranı görünce çok şaşırır çünkü ümran ve tayfun önceden eski sevgililerdir. Bir anda planlar değişir cemil ile evlenmek istemeyen ümran tayfun ile planlar yapmaya başlar ama bu işi anlayan babası ve cemil onların peşine düşerler. Birbirlerine meydan okumaya başlayan sahneleri bu noktada görürüz.

Filmin sonunda cemil ve tayfunun kavga ettiğini ve bu duruma üzülen ümranı görürüz, en sonunda acı bir şekilde biter ve ümran, tayfun, cemil ölürler.

Paramparça Filmi Nerede Çekildi?

Paramparça filmi nerede çekildi? Sorusuna baktığımızda filmin bir bölümünün Kütahya’da çekildiğini görmekteyiz. Burada ümran ve eski sevgilisi tayfun karşılaşırlar ve eski yıllar akıllarına gelir, bir yerde oturarak burada o yıllardan konuşurlar, film genel olarak İstanbul’da çekilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal