Özgürlüklerine Kavuşuyorlar! İtalya'da Açık Alanda Maske Zorunluluğu Kalkıyor

İtalya koronavirüsü geride bırakıyor. Sağlık Bakanı Roberto Speranza, 28 Haziran tarihinden sonra açık alanda maske kullanılması zorunluluğu olmayacağını söyledi.

22.06.2021-10:03 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-10:03) Özgürlüklerine Kavuşuyorlar! İtalya'da Açık Alanda Maske Zorunluluğu Kalkıyor

İtalya’da vatandaşın merakla beklediği karar açıklandı. İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, sosyal medya hesabından (Twitter) gerçekleştirdiği açıklamada maske zorunluluğunun ne zaman kaldırılacağını açıkladı. 

28 HAZİRAN'DA MASKELER ÇIKARTILIYOR 

Sağlık Bakanı Roberto Speranza yaptığı açıklamada, maske konusuna değinerek ‘Koronavirüs Bilim-Teknik Kurulu tarafından belirlenen ihtiyati tedbirlere uygun olarak 28 Haziran'dan itibaren beyaz (düşük riskli) kategorili bölgelerde açık havada maske takma zorunluluğunu aşıyoruz.’ ifadelerini kullandı. Uzun zamandır vatandaşların arasında tartışma konusu olan açık alanda maske kullanımı zorunluluğu iktidar ortağı bazı siyasi partiler tarafından da tartışma konusu haline getirilmişti. 

SAĞLIK BAKANI VAKALAR DÜŞÜNCE DEĞERLENDİRİLDİ 

Söz konusu koronavirüs salgınında günlük vaka sayılarının, son zamanlar içinde 1000'in altına, günlük ölüm sayılarının ise 50'nin altına kadar düştüğü İtalya'da Sağlık Bakanı Speranza'nın verdiği talimatın ardından Koronavirüs Bilim-Teknik Kurulu, açık havada maske zorunluluğunu değerlendirmeye almıştı. Koronavirüs salgınının Batı ülkeleri içinde ilk ve en sert şekilde etkilediği ülke olan İtalya'da, önceki sene yaz aylarında vaka sayılarının düşmesi sonrası açık havada maske kullanım zorunluluğu kaldırılmış, sonbahar mevsimi döneminde günlük vakaların artmasıyla açık alanda maske kullanımı tekrar mecburi hale getirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal