Özel Hastanelerde Covid 19 Testi Ne Kadar?

Özel hastanelerde covid 19 testi ne kadar; bu salgın sürecinde hangi tedavinin en kadar olduğunu sizin için araştırdık. Salgın ile alakalı tüm gelişmeleri ve tedavi aşamasında nelere dikkat edildiğini derledik. Salgın hakkında tüm gelişmeleri en kısa süre içerisinde haberimizden öğrenebilirsiniz.

09.06.2020-19:31 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-19:29) Özel Hastanelerde Covid 19 Testi Ne Kadar?

Covid Testi Hakkında Bilinmesi Gereken Temel Hususlar Nelerdir?

Özel hastanelerde covid 19 testi ne kadar sorusu kapsamında aklına takılan detaylar olan kişilerin dikkate alması gerekenler;

  • Test yapılan kişilerden herhangi bir ücret alınması söz konusu değildir.
  • Özel hastanelerde de devlet hastanelerinde de aynı şekilde ücretsiz bir sistem oluşturulmuştur.
  • Salgının başlamasının sonrasında özel hastaneler de salgın hastanesine dönüştürülmüş ve devletin verdiği yönergeler kapsamında tanı ve tevdii adımlarının uygulanması uygun bulunmuştur.
  • Test ve tedavi adımlarının salgın kapsamında devlet tarafından ücretsiz bir biçimde karşılanacağı da açıklanan genelge ve kararnameler ile tasdik edilmiştir.

Siz de bu hususlara dikkat ederek sağlık sisteminin ülkemizde herhangi bir kesimi mağdur etmeden tanı ve tedavi adımlarını tamamladığını görebilirsiniz. Süreç içerisinde her vatandaşına eşit şekilde tanı ve tedavi hizmeti sunmayan ABD tipi yaklaşımların da yaygın olduğu görülüyor.

Dolandırıcı Kuruluşlara Dikkat!

Özel hastanelerde covid 19 testi ne kadar sorusunun bu derece sık bir biçimde dile getirilmesinin asıl sebebi kesinlikle kişileri suiistimal etmek üzerine kurulu olan kuruluşlardır. Bazı kuruluşlar genel manada testten tedaviye kadar oldukça kabarık bir fatura kesmektedir. Bu tip bir durum ile karşılaşan kişilerin gerekli olan şikayetleri bakanlığa ulaştırmaları yeterli olacaktır.

Hatta bazı kişilerin kara borsa biçimde test sattıkları ve usulsüz bir biçimde uyguladıkları da salgının başlangıç aşamasında en sık meydana gelen sorunların başında gelmektedir. Bu konularda salgının ilerleyen dönemlerinde alınan önlemler ve düzenlenen operasyonlar ile süreç daha muntazam bir hal almıştır.

Tedavi Aşamasında Türkiye Ne Durumda?

Tedavi uygulamaları ile alakalı dünyada en olumlu sonuçların alındığı ülkelerden bir tanesiyiz. Bunun en temel sebeplerinin başında birçok ülkede yoğun bakım hastalarına uygulanan tedavilerin direkt olarak klinik servisinde yatan durumu kritikleşmemiş hastalara uygulanmasıdır!

Hastalığın Ülkemizdeki Son Gelişmeleri Neler?

Salgın hastalığın ülkemize girmesinin sonrasında hem yurtdışı uçuşların hem de direkt olarak ülke içinde şehirlerarası hatların askıya alındığı görülmektedir. Normalleşme süreci ile beraber şehirlerarası seyahat konusunda kısıtlamalar kaldırılmıştır. Bu kaldırılmanın etkisini yaklaşık olarak 14 gün içerisinde göreceğiz. Bu sürecin tedbirlere ne derece uyulduğunun da en büyük yansıması olacağının ayrıca bildirilmesi gerekiyor.

Sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilmediği durumlarda hastalığın pusuda olduğu ve bulaşma olasılığının da oldukça yüksek seviyede olacağının belirtilmesi gerekir. Bu şekilde bir ikinci dalganın meydana gelmemesi adına normalleşme sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği ayrıca dile getirilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal