Özel Harekatçıların Eğittiği Suriyeli Polisler Afrin'de Göreve Başladı

Türkiye'nin terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ'tan temizlediği Afrin'de görev alacak olan Suriyeli polislerin eğitimleri tamamlandı. Özel Harekatçıların eğittiği polisler Afrin'de yemin ederek göreve başladı.

26.05.2018-09:30 - (Son Güncelleme: 26.05.2018-09:55)

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde teröristlerden temizlediği Afrin’de Suriyeli 620 polis vazife yapmaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’nun Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde terör örgütü YPG/PKK ve DEAŞ'tan arındırdığı Afrin'de, Suriyeli 620 polis memuru civarda vazife almaya başladı.

Polis Akademisi Başkanlığının destekleriyle eğitim verilen Suriyeli polis gücü, Afrin şehir merkezinde gerçekleştirilen yemin törenin sonrasında vazife başı yaptı.

Asayiş, terörle mücadele ve trafik gibi konularda eğitim verilen Suriyeli polisler, Afrin şehir merkezinde Emniyet Müdürlüğü olarak hizmet sağlayacak binada vazife alacaklar. Polisler, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun YPG/PKK mensubu teröristlerden temizlediği Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Afrin civarında güvenlik vazifesi yapacak.

Suriyeli polis memurlarına, toplumsal olaylara müdahale, polis kanunları, genel disiplin, meskun mahalde operasyon eğitimi ile el yapımı patlayıcı imhası ve olay yeri inceleme hususlarında eğitim verildi.

EĞİTİLEN 5 BİNDEN FAZLA SURİYELİ GÖREVDE

Suriye’nin Azez şehrinde güvenlik ve huzurun tesis edilmesi için tespt edilen özellikleri taşıyan ve gönüllülük şartına göre tercih edilen 5 binden fazla Suriyeli, 5 farklı polis okulunda verilen eğitimlere dahil oldu.

Geçen sene aralık ayında başlayan eğitime dahil olan Suriyeliler, Bab, Azez, Cerablus ve Çobanbey’de vazifeye başladı.

Özel harekatçılar tarafından eğitim verilen Suriyeli polisler, bu bölgelerde “özel tim” olarak vazife yapacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal