Osmaniye’de Bir Köyde Karantina Uygulaması Sonlandırıldı

Daha önce Osmaniye’de korona virüs önlemleri için karantinaya alınan Dereli köyünde artık yeni vaka görülmediği için uygulanan karantina süreci sona erdirildi.

16.03.2021-09:35 - (Son Güncelleme: 16.03.2021-09:35) Osmaniye’de Bir Köyde Karantina Uygulaması Sonlandırıldı

Osmaniye Vali Yardımcısı Adem Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıda Covid-19 önlemleri kapsamında 28 Şubat’ta karantinaya alınan Dereli köyündeki karantina uygulamasının sonlandırılmasına karar verildi.

YENİ VAKANIN ÇIKMAMASI NEDENİYLE KARANTİNANIN KALDIRILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR

Valilikten gelen açıklamada, ‘İlimiz merkez ilçe Dereli köyünde 28 Şubat 2021 tarihinden bu yana korona virüs (Covid-19) tanılı toplam 5 pozitif vaka tespit edilmiştir. Söz konusu vakaların Dereli köyünde ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Covid-19 salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince 5 Mart 2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar sağlık personellerinin haricinde merkez ilçe Dereli köyü karantinaya alınmıştır. Yeni vakanın çıkmaması nedeniyle karantinanın 15 Mart 2021 tarihi itibari ile kaldırılmasına karar verilmiştir’ denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal