Öğrencilere YKS Önerileri

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Danışmanı Selim Emre Ar, sınav takvimine dair değerlendirmelerde bulundu. Öğrencilerin bu süreçten etkilendiğini belirten Ar, öğrencilerin pes etmemesi gerektiğini vurguladı.

05.05.2020-18:34 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-18:43)

Coronavirüs salgını nedeniyle YKS sınavı 25-26 Temmuz'a ertelenirken, dün yapılan açıklamada sınavın 27-28 Haziran'da yapılacağı belirtildi. Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinde birçok paylaşımda bulundu. 

Erdal Şimşek'in bu yayındaki konuğu Aydın Ünversitesi Eğitim Danışmanı Selim Emre Ar oldu. Özellikle takvimiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Ar, öğrencilerin bu süreçten etkilenmesini normal olarak değerlendirdi. Bazı konuların kaldırıldığını belirten Ar, "Bu süreçte öğrenciler üzüldü. Sonuçta hayatlarını şekillendirecek bir süreç. Ben olsam ben de etkilenirdim. Ama şöyle düşünmek lazım öğrenciler pes etmemeli ve önüne bakmalı. Bize de (ailelere ve eğitimcilere) düşen onların yanında olmak." ifadelerini kullandı.

"KRİZİ FIRSATA ÇEVİRENLER HEDEFİNE ULAŞMIŞ OLUR"

Öğrencilerin ilk etapta tüm planlarını 20 Haziran'a göre yaptığını belirten Ar, "Bazı nedenlerle sınav tarihi öteye atıldı. Aslına bakıldığında bu tarih değişikliği adayın psikolojisini etkiledi. Fakat ders çalışan bir aday çok etkilenmedi. Eğer bu bir krizse, krizi fırsata çevirenler hedefine ulaşmış olur. Öğrencilerin her şeyi bir kenara bırakıp sürece odaklanması lazım." dedi.

Sınav yönetmeliğindeki değişikliğe de değinen Ar, TYT sınavının 135 dakikadan 165 dakikaya çıkartıldığının altını çizdi. Bunun öğrenciler için önemli bir avantaj olduğunu söyleyen eğitim danışmanı, puan barajının da 180'den 170'e indirildiğini ifade etti.

"ADAYLARIN DENEME ÇÖZERKEN MASKE KULLANMASINI ÖNERİYORUZ"

Öğrencilerin sıkıntılarını kenara bırakmasını öneren Ar, "50 günlük süreci kızarak geçirebilirler bu bir tercihtir. Ya da denemelere soru çözmelere başlayabilirler. Sınavda tedbirler kapsamında maske kullanılması gündemde. Adayların denemelerde maske kullanmasını da öneriyoruz." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal