Noterlerde Normalleşme Takvimi 1 Haziran!

Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Cin, coronavirüs önlemleri kapsamında bir gün tek, bir gün çift noterliklerin faaliyetiyle ilgili uygulamanın 1 Haziran'a kadar süreceğini düşündüklerini ifade ederek, "1 Haziran'da belki uygulama değişebilir. Noterliklerin tümü normal düzende çalışmaya baş

06.05.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-11:58) Noterlerde Normalleşme Takvimi 1 Haziran!
Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Cin, coronavirüs önlemleri kapsamında bir gün tek, bir gün çift noterliklerin faaliyetiyle ilgili uygulamanın 1 Haziran'a kadar süreceğini düşündüklerini ifade ederek, "1 Haziran'da belki uygulama değişebilir. Noterliklerin tümü normal düzende çalışmaya başlayabilirler. Tahminiz o yönde." şeklinde konuştu.

Başkan Dursun Cin, coronavirüs önlemleri kapsamında noterliklerde uygulanan yeni faaliyet sistemini ve normalleşme takviminin ayrıntılarını anlattı.

Cin, coronavirüs sürecinde adli hizmetler, noterlik hizmetleri gibi görevlerle alakalı alınacak tedbirleri değerlendirmek üzere Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün başkanlığında öteki yargı kurumlarının da katılımıyla haftada bir gün videolu konferansla toplantı yaptıklarını belirtti.

Toplantı kapsamında, birden fazla noterlik olan yerlerde tek-çift uygulamasına geçildiğini, bir gün tek sayılı bir gün de çift numaralı noterliklerin görev yaptığını belirten Cin, noterlik dairelerinin hijyenik bir ortamda vatandaşlara hizmet sunulduğunu ifade etti.

Dursun Cin, noter çalışanının hizmet esnasında halkla direkt temasta bulunduğuna işaret ederek, "Bugüne kadar kamu hizmetini aksatmadan aldığımız tedbirlerle noter arkadaşlarımızın da katkılarıyla herhangi bir noterimiz ve personelimizde hayati bir sorun olmamıştır." şeklinde konuştu.

"YÜZDE 50 İŞ KAYBIMIZ OLDU "

Cin, fiilen çalışan neredeyse 1700 noterlikte, 7 bin çalışanın hizmet verdiğini belirtti.

Ekonominin noterlerin iş yüküne oldukça etki ettiğini belirten Cin, "Elimizdeki rakamlara göre yüzde 50 iş kaybımız oldu. 2019 ile bu yılın nisan ayını kıyasladığımızda 2 milyon olan iş sayısı 1 milyona düştü. Ancak normal duruma geçtikten sonra iş sayılarında, yapılamayan işleri de dikkate aldığımızda ciddi artışlar olacağını bekliyoruz." ifadeleri kullandı.

"1 HAZİRAN'A KADAR TEK ÇİFT UYGULAMASI DEVAM EDECEK"

Coronavirüs salgını kapsamında alınan önlemleri portal ve birliğin web sitesi üzerinden bütün noterlere duyurduklarını ifade eden Cin, hizmetlerdeki normalleşme süreciyle ilgili şu açıklamada bulundu:

"Adalet Bakanlığımızın aldığı son karara göre, 1 Haziran'a kadar şu andaki durum, yani tek-çift noterlik uygulaması devam edecek. 1 Haziran'da belki uygulama değişebilir. Noterliklerin tümü normal düzende çalışmaya başlayabilirler. Tahminiz o yönde. 1 Haziran'a kadar şu an itibarıyla uygulanan sistemin devam edeceğini sonrasında ise değişeceğini düşünüyoruz. Tüm noterliklerimiz açık olacak şekilde çalışabilecek."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal