Nihat Özdemir Hakemler Açıklaması

TFF Başkanı Nihat Özdemir hakemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

14.11.2019-17:58 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-17:57)

TFF Başkanı Nihat Özdemir katıldığı bir programda hakemlere ilikin açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir, "Tecrübeli bir hakemin maçta yaptığı hatayı kabul edemiyorum." ifadelerini kullandı.

Hakemler puanlama hakkındaki soruyuda yanıtlayan Özdemir, "Bütün maçları düşündüğümde 10 üzerinden 7'yi geçmez. 6,8 aldığınızda iyi bir not olmaz. Ben hemen hemen iyiye yakın not verdim. Önümüzdeki günlerin daha iyi olacağına inanıyorum. şeklinde konuştu.

VAR Sistemi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Özdemir, "VAR sistemimizi ve hakemlerimizi beğenmesek de UEFA, kademe atlatacağı semineri Riva'da yaptı. 10 güne yakın kamp yaptılar. Aldıkları eğitim sonucunda hakemlerin kademeleri bizdeki seminerlerde belli olacak. UEFA, VAR sistemimizi beğeniyor. Maçlarımızdaki hakem hatalarını UEFA hakem komitesi de izliyor. Hakemlerimize kademe atlatıyor veya başka görevler veriyor. 115 dakika oynanan maçlarımız oldu. Çok VAR'a gidiliyor diye tenkit edildik. MHK, bu sene UEFA'nın VAR'a gitme prensibini birebir uygulamaya başladı. Hakemlerimiz biraz daha fazla VAR'a giderse kamuoyunun vicdanını rahatlatacak önemli kararlar almış olabilirler. Geçenlerde bir maçtaki pozisyonda hakem 'devam' kararı verdi. Bütün kamuoyu VAR'a gitmediği için eleştirdi. Hakemler adaleti dağıtıyor. Her takımın ve taraftarının vicdanını rahatlatan hakem kararlarıdır. Belki de o takımın şampiyonluğa giderken ya da kümede kalmasına tesir edecek kararlar alınabiliyor. Hakem kardeşlerimiz kararlarını verirken 'gri' dediğimiz pozisyonlarda mutlak surette hem kendilerinin hem kamuoyunun vicdanının rahatlaması için bence VAR'ı tereddütsüz kullanmaları gerekiyor."

VAR kayıtlarının dışarı sızıp sızmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Özdemir, "Geçen sezon bir kulüp yöneticisi 'Bende VAR kayıtları var.' diye iddiada bulundu. Diğer kulübün başkanı ve yönetimi onu mahkemeye verdi. Spor mahkemesi kendisini suçlu buldu ve para cezasına çarptırdı. Dediği doğru çıkmadı. Zan altında kaldık. Bu yıl da bir iki maçta söylenti oldu ama 'Söylenenlerin doğru olup olmadığı araştırılsın.' dediğimde hiç araştırılmadı. Bizim VAR kayıtlarımız hiçbir zaman dışarı sızmıyor. Yarın öbür gün bilmem. Disiplin içinde yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal