Nevşehir'de Peribacalarına Yakın Yerde Yapılan İnşaat Mühürlendi

Nevşehir'de peribacalarına yakın bir yerde yapılan otel inşaatına engel geldi. 20 yıl önce başlatılan inşaat için mühürleme kararı çıktı.

13.02.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-14:55) Nevşehir'de Peribacalarına Yakın Yerde Yapılan İnşaat Mühürlendi

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde peribacalarına yakın bir yerde inaş edilen otelin sahibi, inşaat yapılan yerin söylenildiği gibi 1. derece sit alanı değil 3. derece sit alanı olduğunu söyleyerek, "Burası 1998 senesinde imara girmiştir" dedi. Kültür Bakanlığı, Valiliğe "Otel durdurulsun" diye emir verdi.

Merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde peribacalarına yakın bir yerde yapılan otel inşaatı halk arasında meydana gelen tepkilerin sonrasında otel inşaat sorumlusu Mustafa Kardeş ve Göreme eski Belediye Başkanı Mahmut Kardeş açıklamada yaptı.

OTEL SAHİBİ: İNŞAATI 20 SENE ÖNCE BAŞLATIK

Otel inşaatının sorumlusu Mustafa Kardeş gerçekleştirdiği açıklamada otel inşaatının sağında ve solunda olan yerler ile ilgili olmadığını ve peribacalarına zarar vermediğini ifade etti. Mustafa Kardeş, "Öncelikle bizlere bu açıklama olanağını verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Arkamda görmüş olduğunuz binanın inşaatı ile ilgileniyorum. Bizim şu anda imara 1998 senesinde girmiş bir alandan bahsediyoruz.

Biz buraya 20 yıl sonra proje çizerek inşaatımızı başlattık. Gerekli mercilere başvuru yaptık. Aynı zamanda inşaatımız yapı denetim aracılığıyla kontrol altında. Göreme Belediyesi tarafından yapı inşaatı verilmiş bir inşaat. Gördüğünüz gibi peribacalarıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Peribacalarına yaklaşık 50-60 metre mesafededir. Sağında ve solunda mevcut binalar var. Hiçbir katliam falan söz hususu değildir. İnşaatını yapmış olduğumuz yerin sağında ve solunda olan yerler ile ilgisi yok. Şuanki bina örnek teşkil edecek bir bina durumuna gelecektir. Doğal taşlarla kaplandığı zaman çok güzel bir yapı olacağına biz yüzde yüz garanti veriyoruz.

Zaten bunun projelerini art niyetli olmadan bize gelip sorulduğu zaman projeleri çok ayrıntılı biçimde gösterebiliriz. Ayrıca biz Göremeliyiz, Kapadokyalıyız. Ben bölgeyi herkesten çok sevdiğimi düşünüyorum. Bölgeye zarar verenlerin kesinlikle karşısındayız. Çıplak gözle görmek isteyenler gelip burada projeyi görebilirler" dedi.

KARAR İPTAL EDİLDi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy emir verdi. Bakanlık, Valiliğe talep yazısını sevk etti. Tarihe, kültüre, çevreye karşı bu çirkin saldırı için 'mühürleme kararı' çıktı. Bu karar inşaat duracağı manasına geliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal