Nepal Ziyaret Edilecek Yerler

Nepal neresidir, Nepal’in özellikleri nelerdir? Dünyanın doğal, kültürel ve doğal özellikleriyle en güzel, en egzotik ülkelerinden biridir.

13.06.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:33) Nepal Ziyaret Edilecek Yerler

Nepal, Hindistan, Tibet ve Çin arasında yer almaktadır. Himalayalar’ın en yüksek noktaları Nepal’de yer almaktadır. 25 milyon nüfusu olan fakir, küçük bir ülkedir. Her yıl binlerce insan, tarih, doğa, dağcılık gibi nedenlerle bu ülkeyi ziyaret etmektedir. İnsanları son derece misafirperver sıcak insanlardır. Nepal’de Hindu, Budist inancında insanlar çoğunluktadır. Nepal’de her dinden insan yaşamaktadır.

Nepal halkının önemli bir kısmı Hindu’dur. Yoga yapmaya, dini ritüellere, doğaya merakı olanlara, meditasyona ilgilisi olanlar için eşsiz bir gezme rotasıdır. Mistik atmosferi, şahane doğası, mimarisiyle göz kamaştıran tapınakları ve rengârenk görüntüler oluşturan festivalleriyle sizi hayallerinizin ötesinde bir yolculuğa çıkaran bu Asya ülkesidir. Buda’nın doğum yeri olmasıyla da biliniyor.

Nepal’de Hindu ve Budist dinlerine ait sayısız tapınak, manastır ve stupa vardır. Nepal ziyaret edilecek yerler dendiğinde aklımıza aşağıdaki önemli tarihi ve turistik mekanlar ve alanlar gelir.

  • Everest Dağı
  • Katmandu Vadisi
  • Chitwan National Park
  • Lumbini
  • Pashupatinath Tapınağı
  • Swayambhunath Tapınağı
  1. Everest Dağı

Everest dağı, dünyada bütün dağcı sporcuların tırmanmayı hayal ettiği bir dağdır Dünyanın tırmanılması en zor dağıdır. Her yıl binlerce insan kısa veya uzun süren trekking turlarına katılmak için bu dünyanın en bilinen, en ünlü dağın çevresine gelmektedirler. Ayrıca, ekonomik düzeyleri iyi olan insanlar için hava şartlarına bağlı olarak uçak turları da düzenlenmektedir.

2.Katmandu Vadisi

Katmandu Vadisi, Asya eski uygarlıklarının kesiştiği bir noktadadır. Bu nedenle çok eski uygarlıkların beşiği durumundadır. Katmandu Vadisi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer almıştır. Katmandu Vadisi, dünyadan insanlar tarafından ziyaret edilen geleneksel yaşam, kültür, dini ritüelleri özellikleriyle görülmek istenen bir yerdir. Katmandu Vadisi, Katmandu, Bhaktapur, Patan gibi önemli şehirlerin bulunduğu bir yerdir.

  1. Chitwan National Park

Chawan National Park’ta 68’tür memeli,  544 kuş türü, 126 balık türü, 56 herpetofauna türünün bulunduğu ve yaşadığı dünyanın doğası zengin bir alanıdır. Bu parkta aynı zamanda Gharial Crocodile ve Bengal Kaplanları ve gergedanlar için koruma alanı bulunmaktadır. Bu park, 1973 yılında kurulmuş UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır.

4.Lumbini

Lumbini, Hindistan sınırına yakın Rupandehi bölgesindedir. Lumbini, Buda’nın doğduğu yerdir. Bu nedenle Budizmin en kutsal mekanlarının bulunduğu bir yer olduğu kabul edilmektedir. Budistlerin haç merkezi olarak kabul edilmektedir. Lumbini’da arkeolojik kalıntıları ve tapınaklarla dolu bir yerdir. Lumbini 1997 yılında UNESCO Dünya Mirasi Listesine girmiştir.

5.Pashupatinath Tapınağı

Pashupatinath Tapınağı, Katmandu’da Bagmati Nehri kıyısında yer alır. Pashupatinath Tapınağı, Hindu cenaze törenlerinin yapıldığı, ölülerin yıkanıldığı bir yerdir. Burada her saat bir cenaze töreni yapılmaktadır. Ziyaret edilen bu yerde, her an hüzünlü ve ilginç ritüeller izlenmektedir.

6.Swayambhunath Tapınağı

Swayambhunath Tapınağı çevresinde yüzlerce maymun yaşamaktadır. Bu nedenle adını maymunlardan almıştır. Swayambhunath Tapınağı, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesin’de yer almaktadır. Swayambhunath Tapınaı, Katmandu’nun bir tepesinde yer almaktadır. Katmandu’yu kuşbakışı izlemek, manzaranın keyfine varmak mümkündür. Bu tapınığın çevresinde çok sayıda turist meditasyon yapmaktadır.

Nepal ziyaret edilecek yerler araştırılarak bilgisi size ulaştırılmaya çalışıldı. Nepal, tarihi kültürel yapıları yerleşim yerleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesinin büyük bölümünü kaplamaktadır. Dünyada binlerce turistin ziyaret ettiği, hayran olduğu bir ülkedir. Nepal dünyada görülebilecek en egzotik ülkelerden birisidir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal