NATO Genel Sekreteri Stoltenberg duyurdu! İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği onay süreci başladı

NATO Genel Jens Sekreteri Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusuna ilişkin onay sürecinin başladığını aktardı. İşte haberin detayları...

05.07.2022-13:55 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-13:55) NATO Genel Sekreteri Stoltenberg duyurdu! İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği onay süreci başladı

İsveç ve Finlandiya’nın NATO'ya davet edilmesinin peşinden iki ülke temsilcileri Belçika’da yer alan NATO Karargahı’nda NATO üyeliği katılım protokollerine imza attı. 

Öte yandan Türkiye’nin, İspanya’nın başkenti Madrid’de 29 ve 30 Haziran tarihlerinde düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nda İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine başvurusu hakkında yeşil ışık yakmasının sonrasında bahsi geçen ülkeler NATO'ya davet edilmiş ve iki ülkenin NATO'ya katılım müzakerelerinin tamamlandığı aktarılmıştı. 


Onay süreci başladı

Ayrıca bugün NATO karargahında NATO üyesi 30 ülkenin temsilcilerinin katılımı ile birlikte İsveç ve Finlandiya'nın katılım protokollerini imzaladı. Protokol imzalandıktan sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği için onay sürecinin başladığını ifade etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal