İsveç ve Finlandiya NATO'YA katıldı mı? O protokol imzalandı

NATO'ya davet edilen İsveç ve Finlandiya bugün Belçika'daki NATO Karargahı’nda bir araya geldi. NATO Karargahı’nda bir araya gelen İsveç ve Finlandiya NATO üyeliği katılım protokollerini imzaladı.

05.07.2022-12:21 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:03) İsveç ve Finlandiya NATO'YA katıldı mı? O protokol imzalandı

Geçtiğimiz günlerde İspanya'nın Madrid kentinde toplanan NATO, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için yeşil ışık yaktı. Yapılan görüşmeler sonrasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasına karar verildi. Belçika'da bir araya gelen iki ülke NATO üyeliği  protokollerini  imzaladı. 

İsveç ve Finlandiya NATO üyesi oldu 

29-30 Haziran tarihlerinde İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen NATO görüşmelerinde yeni bir karar alındı. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nda İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olmasına yeşil ışık yaktı. İki ülke NATO'ya davet edildi. Yapılan müzakerelerin ardından İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasına karar verildi. Bugün Belçika'daki NATO karargahında 30 ülkenin temsilcileri bir araya gelerek İsveç ve Finlandiya'nın katılım protokollerini imzaladı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç NATO üyeliği onay sürecinin başladığını ifade etti. 

NATO Üyeliğine Onay Aldı

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal