İsveç NATO'ya girebilecek mi? İsveç NATO'ya girebilmek için Türkiye'nin taleplerini kabul etti: PKK'lı vekil Emine Kakabaveh ise çılgına döndü

Türkiye'nin taleplerini kabul eden İsveç'te gündem bir kez daha terör örgütü PKK yanlısı Emine Kakabaveh. Yapılan anlaşmayı 'Kara gün' olarak nitelendiren Kakabaveh, İsveç hükümetini resmen tehdit etti.

29.06.2022-17:17 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-17:17) İsveç NATO'ya girebilecek mi? İsveç NATO'ya girebilmek için Türkiye'nin taleplerini kabul etti: PKK'lı vekil Emine Kakabaveh ise çılgına döndü

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonucu Rusya'yı ülkelerine karşı tehidt gören İsveçi NATO'ya başvurmuştu. Fakat Türkiye, İsveç'in terör örgütü PKK ve FETÖ'ye verdikleri destek nedeniyle girmesine karşı olduğunu söylemişti. Bugün yaşanılan gelişlmeler sonucunda, NATO'ya üye olmak için Türkiye'nin taleplerini kabul eden İsveç'te gündem bir kez daha terör örgütü PKK yanlısı Emine Kakabaveh. Yapılan bu anlaşmayı 'Kara gün' olarak dillendiren Kakabaveh, İsveç hükümetini resmen tehditler savurdu.

Madrid'deki NATO liderler zirvesinden önce Başkan Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'la yaptığı dörtlü görüşmenin sonrasında, Türkiye'nin bu iki ülkenin NATO'ya üyelik başvurusunu destekleyeceğini dile getirdi.

Anlaşma sonrası İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği önünde hiçbir engel kalmazken İsveç'te terör örgütü PKK yanlısı Emine Kakabaveh'in sözleri dünya gündeminde yer aldı.

İsveçli vekil dün varılan anlaşma için 'kara gün' benzetmesi yaptı ve İsveç hükümetinin NATO üyeliği için 'Kürtleri kurban ettiğini' söyledi.


Hükümeti bu sözlerle tehdit etti

Geçtiğimiz günlerde İsveç hükümetinin düşmesini bir oyla engelleyen ve buna karşılık taleplerde bulunan Kakabaveh tehditler savurmayı sürdürdü.

Daha önce İsveç hükümetini bütçe oylamasında hayır oyu vermekle tehdit eden PKK yanlısı vekil benzer bir tehdidi dışişleri bakanı için de söyledi.

Kakabaveh, 'Umarım diğer siyasi partiler Ann Linde'yi Dışişleri Komitesi'ne çağırırlar' dedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleşen kritike derecede önemli zirve öncesi İngiliz basınına açıklama Kakabaveh, 'Türkiye'nin taleplerine boyun eğmektense, İsveç'in ittifakın dışında kalmasını tercih ederim' demişti.

İsveç'te birçok kişinin NATO üyeliğine sıcak bakmadığını iddia eden PKK yanlısı vekil The Times'a yapmış olduğu açıklamalarda şu sözleri kullanmıştı;

'İsveç'in Erdoğan'ın hoşuna gidecek şeyler yapmaya çalışmasını görmek çok garip.' demişti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal