Nakit ihtiyacı olanlara müjde: Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz 300 bin lira kredi verilecek

Vatandaşın gündemini meşgul eden kredi ödemeleri ile ilgili müjdeli bir haber paylaşıldı. Buna göre KOSBEB’nin daha önce KOBİ’lere vereceği Acil Destek Kredisi’nden pek çok kişi faydalanabilecek. İşte detaylar...

12.06.2023-16:49 - (Son Güncelleme: 12.06.2023-17:45)

Yaklaşık 2 yıl önce Karadeniz’de yaşanan sel felaketi Samsun, Kastamonu, Sinop ve Amasya başta olmak üzere pek çok ilde ciddi maddi hasara sebebiyet vermişti. Sel felaketi sonrası mağduriyet yaşayan bölge esnafına Acil Destek Kredisi adı altında kredi yardımı yapılmasına karar verilmişti. Şu sıralarda ise söz konusu kredi desteğiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre Karadeniz’de yaşanan sel felaketinden zarar gören KOBİ’ler için kredi destek paketi hayata geçirildi. 

Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesi kredi verilecek

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağlanacak olan bu kredi desteğiyle beraber sel felaketi yaşayan illerdeki esnafın yeniden ayağa kaldırılması planlanıyor. Acil Destek Kredisi kapsamında esnaflara 300 bin TL’ye kadar kredi verileceği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor. 

Acil Destek Kredisi

Esnafa Acil Destek Kredisi 2023

Karadeniz’deki sel felaketiyle büyük bir zarara uğrayan işletmeler, yaşadıkları sıkıntılı süreci Acil Destek Kredisi sayesinde atlatacak. KOSGEB tarafından sağlanacak olan kredi, faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz olacak şekilde 300 bin liraya kadar yapılacak. Ayrıca 36 aya varan vade seçenekleri de bölge esnafına sunulacak.

Acil Destek Kredisi başvurusu nasıl yapılır?

KOSGEB’in verdiği Acil Destek Kredisi afetzede küçük ve orta ölçekli işletmelere sağlanacak. Bu kapsamda başvuru yapacak kişilerden belirli bazı şartları sağlamaları istenecek. Şartları yerine getiren işletmelere Acil Destek Kredisi verilecek.

Acil Destek Kredisi-1

Acil Destek Kredisi başvuruları ne zaman?

Acil Destek Kredisi başvuru tarihi ile ilgili olarak KOSGEB’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. KOSGEB’in başvuru tarihlerini resmi internet sitesi üzerinden duyurması bekleniyor. Karadeniz’de gerçekleşen sel felaketi sebebiyle maddi olarak zarar gören işletmeleri ayağa kaldıracak bu kredinin başvuru tarihleri açıklandığı andan itibaren haberimizde yer alacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal