Avrupa kupalarına katılacak takımlar belli oldu: Adana Demirspor’a müjde

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanan karşılaşmanın ardından Avrupa kupalarında Türkiye’yi temsil edecek takımlar belli oldu. Kupayı Fenerbahçe’nin kazanmasıyla birlikte Süper Lig’i 4. sırada tamamlayan Adana Demirspor da gelecek sezon UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek.

12.06.2023-12:42 - (Son Güncelleme: 12.06.2023-17:22) Avrupa kupalarına katılacak takımlar belli oldu: Adana Demirspor’a müjde

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 2022-2023 sezonu tamamlandı. Dün oynanan Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Süper Lig'den 2023/24 sezonunda Avrupa kupalarına katılacak takımlar da belli oldu. Kupayı Fenerbahçe’nin kazanmasıyla birlikte Süper Lig’i 4. sırada tamamlayan Adana Demirspor da gelecek sezon UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek. 

Avrupa kupalarına katılacak takımlar belli oldu

NTVSpor’a göre; Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turunda başlayacak.

Süper Lig'i 2. sırada bitiren ve Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe'yle birlikte Beşiktaş ve Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak.

Avrupa Kupalarına Katılacak Takımlar 2023

Şampiyonlar Ligi ön elemeleri ne zaman başlıyor?

Turnuvaya ikinci ön eleme turundan katılacak Galatasaray, Devler Ligi'ne kalabilmesi için 3 tur geçmesi gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın da boy göstereceği ikinci ön eleme turunda kura çekimi 21 Haziran'da gerçekleşecek. Eşleşmelerde ilk maçlar 25-26 Temmuz'da, rövanş karşılaşmaları ise bir hafta sonra yapılacak.

Takımlar, üçüncü ön eleme turu ilk maçları için 8-9 Ağustos'ta, play-off turu ilk müsabakaları için 22-23 Ağustos'ta yeşil zemine çıkacak.

Bu turlarda da rövanş karşılaşmalarının heyecanı ilk maçların haftasında yaşanacak.

Konferans Ligi ön eleme maçları ne zaman?

Konferans Ligi'ne katılacak Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor gruplara kalabilmek için 3 tur oynayacak.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. ön eleme turundan başlayacak.

Konferans Ligi'nde 2. ön eleme turu maçları 27 Temmuz ve 3 Ağustos'ta oynanacak. 3. ön eleme turu maçları ise 10-17 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarına katılacak takımların belli olacağı play-off turunda ise maçlar 24 ve 31 Ağustos'ta oynanacak. Konferans Ligi'nde ilk maçlar 21 Eylül'de yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal