Ryan Kent kimdir, nereli ve kaç yaşında? Fenerbahçe’nin yeni transferi Ryan Kent hangi takımlarda oynadı, mevkii neresi? Ryan Kent hayatı ve futbolculuk kariyeri

Fenerbahçe’de yeni sezonun ilk resmi transferi olarak kayıtlara geçen Ryan Kent, sarı lacivertli taraftarların gündeminin ilk sırasına yerleşti. Futbol severler de Kent hakkında bilgi edinmek üzere internete yöneldi. Peki Ryan Kent kimdir, nereli ve kaç yaşında? Fenerbahçe’nin yeni transferi Ryan Kent hangi takımlarda oynadı, mevkii neresi? İşte Ryan Kent hayatı ve futbolculuk kariyeri...

12.06.2023-16:32 - (Son Güncelleme: 12.06.2023-16:32)

Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak taraftarını sevindiren Fenerbahçe’de sezonun resmen tamamlanmasıyla beraber transfer çalışmalarına hız kazandırıldı. Sarı lacivertli kulüpten yapılan resmi açıklamaya göre yeni sezonun ilk transferi Glasgow Rangers forması giyen Ryan Kent oldu. İskoç ekibinde dikkat çekici bir performans gösteren Ryan Kent hakkında bilgi edinmek isteyen sarı lacivertli takım arama motorları üzerinden Ryan Kent’in hayatı ve futbolculuk kariyerini araştırıyor. Peki Ryan Kent kimdir, nereli ve kaç yaşında? Fenerbahçe’nin  yeni transferi Ryan Kent hangi takımlarda oynadı, mevkii neresi?

Ryan Kent kimdir?

Fenerbahçe’nin yeni transferi Ryan Kent, 11 Kasım 1996 tarihinde İngiltere’de dünyaya geldi. Kariyerine Liverpool altyapısında başlayan Kent, Coventry City’de ilk profesyonel deneyimini yaşadı. 

Ryan Kent

2016-2017 sezonunda Barnsley takımında kiralık top koşturan İngiliz kanat oyuncusu, burada sezonun en iyi genç oyuncusu ödülünü kazandı. 

2017 yılında ilk kez ülke dışında futbol oynayan Ryan Kent, bu deneyimini Alman ekibi Freiburg’ta yaşadı. 27 yaşındaki futbolcu daha sonra ülkesinin takımlarından Bristol City’de kiralık olarak forma giydi.

Kent, 2018-19 sezonunda kiralık olarak oynadığı Rangers'ta PFA İskoçya Yılın Genç Oyuncusu ödülünü kazandıktan sonra Eylül 2019'da İskoç kulübü Rangers'a kalıcı olarak imza attı.

Ryan Kent Fenerbahçe

Rangers’ta 175 resmi maça çıkan Ryan Kent, toplamda 27 gol ve 36 asistlik bir performans ortaya koydu. Kent, eski bir İngiltere genç millî futbolcusu olup ülkesini 18 yaş altı ve 20 yaş altı seviyelerinde temsil etmiştir.

Hücumda her iki kanatta da görev yapabilen ve bununla birlikte 10 numara pozisyonunda da takımına katkı veren Ryan Kent, 2023-2024 sezonunda Fenerbahçe’de forma giyecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal