Muzlu Pasta Tarifi

Pastanedeki gibi görünen muzlu pasta yapmayı kim istemez ki? Üstelik oldukça pratik bu tarifle harika bir muzlu pasta hazırlayabilirsiniz. Muzlu pasta nasıl yapılır?

24.02.2021-11:02 - (Son Güncelleme: 24.02.2021-11:02)Muzlu Pasta Tarifi

 Pastaneleri bile kıskandıran mükemmel görünümlü muzlu pasta tarifi sizlerle. Üstelik

İkiye bölüp tam bir doğum günü pastası olarak da düşünebilirsiniz. Keki tok, kreması şahane ve pişirmesi kısa zaman alıyor. 

KEKİ İÇİN:

-113 gr (8 yemek kaşığı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)

-210 gr (1 buçuk su bardağı) un

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

-1 çimdik tuz

-125 gr (1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı) toz şeker

-2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

-1 tatlı kaşığı vanilya

-90 gr (1/3 su bardağı) krema

-60 gr (1/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı) su

HAZIRLANIŞ AŞAMASI:

-Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. 22-23 cm'lik bir kalıbın içini hafif yağlayıp tabanına uygun şekilde yağlı kağıt kesip yapıştırın. (Daha geniş bir kalıp kullanacaksanız kekiniz daha ince olacaktır)

-Bir kapta un, kabartma tozu, tuzu harmanlayın.

-Bir kasede krema ve suyu karıştıın.

-Bir çırpma kabında ise tereyağını toz şeker, vanilyayla 3 dakika boyunca hızlı devirde çırpın. Tek tek olmak üzere yumurtaları ekleyin.

-Unlu karışımı ve kremalı karışımı ekleyin ve çırpmaya başlayın. Hamur haline gelir gelmez durdurun ve şöyle bir karıştırıp hazırladığınız kalıba dökün.

-30 dakika pişirin.

PASTACI KREMASI İÇİN:

-3 adet yumurta sarısı

-100 gr (yarım su bardağı) toz şeker

-15 gr (2 yemek kaşığı) mısır nişastası

-Bir çimdik tuz

-180 gr (3/4 su bardağı) süt

-Yarım tatlı kaşığı vanilya

 KREMA HAZIRLANIŞI:

-Bir kasede yumurta sarısı, toz şeker, tuz ve nişastayı bir iki dakika çırpın.

-Orta boy bir tencereye sütü koyun ve kaynamaya başlayınca kaseye bir yandan çırparak yavaşça sütü dökün.

-Sonra tüm karışımı tencereye alın ve bir yandan çırparak koyu bir krema kıvamı aldığında altını kapatın. Vanilyayı koyun ve temiz bir kaseye alın.

-Üzerine temas edecek şekilde streç film örtüp buzdolabında soğumaya bırakın.

-Keki kalıbından çıkardıktan sonra üzerine kremayı döküp yayın ve dilediğiniz meyveyle süsleyin. Afiyet Olsun!

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR